SIBIU: Sala de Conferinţe a Consiliului Judeţean va fi gata în 18 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sibiu se extinde cu o nouă sala de conferinţe şi mai multe birouri. Corpul nou de clădire va fi ridicat în curtea instituţiei şi trebuie finalizat în maxim 18 luni.

Pentru această investiţie, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat puţin peste 6 milioane de lei iar preşedintele Martin Bottesch consideră că era absolut necesară pentru că nu exista suficient spaţiu pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii.
Noua sală de conferinţe va avea 84 de locuri plus încă 30 la balcon faţă de cele 60 pe care le are sala actual din CJ. În noua clădire vor fi şi 14 birouri cu o suprafaţă de 306 metri pătraţi şi alte spaţii conexe.

Administrativul se mută
Ca să se facă loc contrucţiei, va fi demolat un corp de clădire din curtea Consiliului Judeţean, în care funcţionează acum birourile administrative, iar până la finalizarea lucrărilor, angajaţii de aici se vor înghesui în alte birouri şi în spaţiul închiriat de CJ şi în care funcţiona Serviciul Salvamont.

Soluţii pentru liniştea vecinilor
Începerea acestei contrucţii mai devreme a fost înpiedicată  de respingerea primul proiect de către comisia de monumente. La reproiectare s-a ţinut cont spune preşedintele Martin Bottesch şi de nemulţumirile locuitorilor din zonă, care se temeau că le vor fi afectate casele din cauza lucrărilor la noua clădire. “Am căutat soluţii ca să nu fie afectate clădirile învecinate dacă se fac săpături şi s-a ajuns la varianta unei fundaţii pe piloni, care nu deranjează deloc casele din  jur” a precizat Martin Bottesch.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite