SIBIU: Deficit de locuri de parcare în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SIBIU: Deficit de locuri de parcare în Sibiu
SIBIU: Deficit de locuri de parcare în Sibiu

Lipsa parcărilor devine o problemă în condiţiile în care în oraş sunt din ce în ce mai multe maşini. Oficial, Primăria va amenaja în acest an mai puţin de 200 de locuri de parcare.

Traficul este sufocat, din cauza lipsei unei şosele ocolitoare şi a faptului că numărul locurilor de parcare este mai mult decât insuficient. Nu mai miră pe nimeni maşinile parcate pe trotuare, sau chiar şi pe trecerile de pietoni, chiar în centrul oraşului. În cartiere situaţia este şi mai „înghesuită”.
Aleile de acces la intrarea în blocuri sau spaţiile verzi din spatele acestora au devenit deja locuri arvunite pentru parcare. Chiar dacă municipalitatea se chinuie să amenajeze noi spaţii pentru maşini nu reuşeşte să onoreze cererile. Asta deoarece pe multe străzi se  reconfigurează şi pe ele se fac reparaţii capitale sau parţiale. În evidenţele oficiale ale municipalităţii existau  aproape 2500 de locuri de parcare.

Încă 150 de locuri

Municipalitatea va mai amenaja anul acesta cel puţin 150 de locuri de parcare, pe două dintre cele mai importante străzi, aflate în reabilitare. Reprezentanţii Primăriei spun că, până la finele lui 2009, locurile vor fi mai multe. Nu se ştie încă o cifră exactă. Mai multe amănunte puteţi citi în "Adevărul de Seară".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite