SAB, versiunea de criză a SIAB-ului - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre revenirea SAB-ului, evoluţia afacerilor Romprest Service sau scăderea dobânzii creditelor pentru persoane fizice la Intesa Sanpaolo. Printre alte subiecte, euro revine sub 4,19 lei, iar EFG Eurobank emite obligaţiuni de 500 milioane de euro.


Versiunea de criză a SIAB-ului, se întoarce în octombrie.

Prăbuşirea pieţei auto readuce în scenă Salonul Auto de la Bucureşti, varianta mai ieftină şi mai scurtă a SIAB-ului. Criza financiară readuce pe piaţă „Salonul Auto de la Bucureşti" - SAB, care va fi organizat în vechea locaţie, în cadrul Romaero Băneasa, în condiţiile în care la finele anului trecut Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) a decis anularea ediţiei de anul acesta a Salonului Internaţional Auto de la Bucureşti (SIAB), următoarea ediţie urmând să aibă loc în 2011, scrie Ziarul Financiar.

Criza dă înapoi cu 15% afacerile Romprest Service. Romprest Service, firmă care asigură servicii de curăţenie, salubritate, pază şi securitate, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 320 mil. lei (aproximativ 75,2 mil. euro*), în scădere cu 15% faţă de 2008, când a înregistrat 386 mil. de lei (peste 100 mil. euro), din cauza crizei economice. “Anul trecut a fost unul foarte bun, în condiţiile în care toate diviziile Romprest au contribuit pozitiv la rezultatul financiar, profitul net ajungând la 16 mil. lei (4,34 mil. euro)”, au declarat reprezentanţii companiei, citaţi de Business Standard.

Intesa Sanpaolo scade dobânda creditelor pentru persoane fizice. Intesa Sanpaolo Bank a operat recent modificări semnificative în strategia de creditare pentru persoane fizice, prin diminuarea dobânzilor cu până la 4 puncte procentuale pentru creditele de nevoi personale fără garanţii şi 2.25 puncte procentuale pentru creditele cu garanţie ipotecară, anunţă Wall Street.

Euro revine, după o lună, sub 4,19 lei. Revenirea în forţă pe pieţele internaţionale a speculatorilor "carry trade" a provocat deprecieri ale monedelor niponă şi americană şi creşteri ale celor emergente. Cursul mediu al euro a coborât de la 4,2067 la 4,1892 lei, moneda unică coborând astfel, după fix o lună, sub pragul de 4,19 lei. Piaţa s-a deschis la 4,21 - 4,2130 lei, în creştere faţă de închiderea de marţi, presiunea pe vânzarea de valută coborând treptat euro până la 4,19 lei, pentru ca în jurul orelor 16:30 cotaţiile să fie de 4,1890 - 4,1970 lei, potrivit Curierul Naţional.

EFG Eurobank emite obligaţiuni de 500 milioane euro.
rupul bancar elen EFG Eurobank Ergasias SA, acţionarul majoritar al Bancpost România, a obţinut aprobarea acţionarilor pentru o emisiune de obligaţiuni convertibile a cărei valoare poate ajunge la 500 de milioane de euro (703 milioane de dolari). Emisiunea este menită să majoreze capitalul EFG Eurobank. Acţionarii au aprobat emiterea unor obligaţiuni răscumpărabile care vor putea fi convertite în acţiuni comune, fie într-o sumă forfetară, fie gradual, în tranşe. EFG va avea dreptul să răscumpere bondurile după o perioadă de cinci ani de la emisiune, în funcţie de aprobarea Băncii Centrale a Greciei, relatează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite