S-a deschis pârtia artificială de la Azuga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primii schiori au testat pârtia în weekend
Primii schiori au testat pârtia în weekend

Împătimiţii sporturilor de iarnă s-au bucurat în weekend, pe Valea Prahovei, de primele coborâri pe omăt din acest sezon. Administratorii pârtiei Cazacu din staţiunea Azuga au înzăpezit artificial o suprafaţă de 150 de metri, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei peste 300 de turişti veniţi în zonă din toate colţurile ţării.

Odată cu deschiderea pârtiei artificiale şi monitorii de schi au dat primele lecţii. Pentru 60 de lei ora, zeci de copii au deprins la Azuga bazele elementare ale sporturilor de iarnă.  „Zăpada este foarte bună pentru începători şi sperăm ca şi în următoarele weekenduri să avem copii şi elevi dornici să înveţe să schieze", ne-a spus instructorul de schi Costel Iordan.

Şi cei care nu au schiat s-au bucurat de omăt. În apropierea pârtiei, turiştii au încins bătăi cu bulgări, iar apoi au stat la soare pentru a căpăta un bronz de munte rezistent.  Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos. Şi-au pus imaginaţia la încercare şi au construit oameni de zăpadă. Administratorii au muncit din greu timp de o săptămână pentru a produce omăt artificial pe porţiunea de 150
de metri, destinată copiilor şi începătorilor.

Zăpada va rezista până la primăvară

Două tunuri au fost puse în funcţiune pe o temperatură de - 5 grade Celsius şi au produs în fiecare noapte zăpadă. Acum, stratul măsoară aproape o jumătate de metru, are o lăţime de 15 metri şi se va topi abia la primăvară.  „Chiar dacă această porţiune este destinată copiilor şi începătorilor, la noi au venit schiori de toate categoriile şi de toate vârstele şi s-au simţit excelent", ne-a explicat Vasile Bute, angajat la pârtia Cazacu, singurul loc de pe Valea Prahovei unde se poate schia acum.

Pârtia, deschisă doar în weekend, este dotată şi cu un teleschi, care funcţionează sâmbăta şi duminica de la ora 9.00 la 16.00. Cea mai ieftină cartelă de teleschi costă 14 lei şi are 9 puncte ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru 9 urcări, iar cea mai scumpă ajunge la 110 lei şi este valabilă pentru 90 de urcări. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite