S-a stins baritonul David Ohanesian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baritonul David Ohanesian a murit în cursul zilei de duminică, la vârsta de 80 de ani, în urma unui stop cardiac. Personalitate marcantă a scenei lirice româneşti şi europene, artistul

Baritonul David Ohanesian a murit în cursul zilei de duminică, la vârsta de 80 de ani, în urma unui stop cardiac.

Personalitate marcantă a scenei lirice româneşti şi europene, artistul a făcut parte, alături Octav Enigărescu şi Nicolae Herlea, din triada de aur a celor mai mari baritoni ai ţării. Între 1950 şi 1958 a fost prim solist al Operei Române din Cluj-Napoca, apoi până în 1977, prim solist al Operei Române din Bucureşti.

Între anii 1968-1977 a fost artist invitat al Operei din Hamburg, unde a cântat cu cei mai renumiţi dirijori ai vremii şi a avut ca parteneri de scenă artişti impresionante: Luciano Pavarotti, Montserrat Caballe, Mirella Freni, Gwyneth Jones, Raina Kabaivanska, Lucia Popp, Tatiana Troyanos.

Este cel mai apreciat "Oedip" al secolului XX, operă pe care a cântat-o, pentru prima data în România, în anul 1958, în cadrul primului Festival Internaţional "George Enescu". Baritonul David Ohanesian va fi înmormântat mâine, la ora 12.00, la Cimitirul Armenesc, cu onoruri militare, el fiind decorat cu Ordinul Steaua României în grad de comandor. Corpul său neînsufleţit va fi depus astăzi, între orele 11.00 şi 17.00, în Foaierul galben al Operei Naţionale Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite