S-a redeschis FotoCabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mănuşile şi jobenul stau aşezate pe oglindă în aşteptarea unui nou client. Bastonul şi umbrela din dantelă sunt puse lângă cuierul plin de şaluri care se purtau în perioada

Mănuşile şi jobenul stau aşezate pe oglindă în aşteptarea unui nou client. Bastonul şi umbrela din dantelă sunt puse lângă cuierul plin de şaluri care se purtau în perioada interbelică. Iar în dulapuri, zeci de costume sunt gata să fie din nou îmbrăcate şi imortalizate în portrete.

După ce doi ani şi-a întrerupt activitatea, FotoCabinet, locul oamenii îşi pot face fotografii purtând costume de epocă, şi-a redeschis, ieri, porţile pe strada Paris nr. 14A. Patronul atelierului, artistul Eugen Ciocan, foloseşte un aparat de fotografiat pe film, iar pozele sunt colorate manual. Orice persoană care vine la pozat este supusă unui întreg ritual.

După costum, urmează machiajul, care trebuie să pună în valoare personalitatea. "E vorba de un întreg ceremonial în jurul chipului. Portretul este o atitudine asumată", explică Eugen Ciocan. Din recuzita cabinetului foto fac parte şi rochii cumpărate în 1880, de la Opera din Londra, dar şi evantaie, bijuterii şi fracuri. "În general, omul când vine la noi are o idee. Spre exemplu, mai demult, o doamnă a vrut să fie ghicitoare care-i precizea viitorul iubitului ei. Aici e ca o şcoală de scenografie. Noi distribuim omul într-un rol", spune Irina Solomon, de la FotoCabinet. Închirierea unui costum costă 20 de lei, iar machiajul 30 de lei. Iubitorii de fotografii de epocă pot veni la FotoCabinet în fiecare zi între orele 10.00 şi 18.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite