S-a răzbunat pe profesorii care l-au lăsat corigent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian B., tânărul care a împuşcat 11 persoane într-o şcoală din Emsdetten, a regizat în detaliu atacul

Sebastian B., tânărul de 18 ani, care s-a sinucis după ce a rănit, luni, unsprezece persoane într-un atac armat la liceul pe care-l absolvise în urmă cu doar un an, şi-a atins scopul. Întreg orăşelul german Emsdetten, o localitate linştită, cu mori de vânt şi oameni simpli, este şocat de gestul tânărului. Foştii colegi de şcoală şi profesorii săi vorbesc numai despre el. Povestea lui Bastian, cum îi spuneau cunoscuţii, căci prieteni nu avea, este cea a unui inadaptat, singur şi, mai ales, plin de ură.
"Vă urăsc pe toţi, urăsc felul vostru de a fi!"
Sebastian B. a vrut să se răzbune pe profesorii care l-au lăsat de două ori corigent şi pe colegii de şcoală, care-l considerau un coate-goale. "Vă urăsc pe toţi, urăsc felul vostru de a fi! Trebuie să muriţi cu toţii. Mi-am jurat că o să mă răzbun! Răzbunarea va fi atât de brutală şi nemiloasă, că vă va îngheţa sângele în vene", ameninţa Sebastian, pe pagina sa de internet. În seara dinaintea atacului postase pe web trei filmuleţe cu scene violente în care sunt ucişi femei şi bărbaţi.
"ResistantX" era dependent de internet
Filmele create de el pe computer sau cu ajutorul aparatului foto digital prezintă în detaliu atacul de la şcoala Schwester-Scholl: el, îmbrăcat complet în negru, cu mască de gaze şi mănuşi negre din piele, un pistol Walther P38, un cuţit ascuns în gheată, un cocktail Molotov în rucsac.
Aşa cum s-a întâmplat a doua zi, în realitate. Pentru că nu avea prieteni, Sebastian B. se refugiase în lumea virtuală. Era dependent de internet şi mai ales de jocurile pe computer violente, gen "Counter Strike" sau "Doom 3". Asculta numai death-metall, cu versuri care incitau la crimă. De colegi era numit "Man in black", pentru că purta numai haine cernite şi ochelari de soare cu lentile care nu lăsau să i se vadă ochii. Sebastian îşi spunea "ResistantX" adică, explică el pe web, sinonim cu "efemer". "Voi rezista până la momentul X". "Stătea mereu singur în curtea şcolii. Nu vorbea cu nimeni", povesteşte un coleg.
Politicienii cer interzicerea jocurilor PC violente
Cei care l-au văzut luni dimineaţă intrând pe poarta şcolii mascat nu l-au luat în serios. ştiau că îi place să meargă la vânătoare, că are un pistol cu aer şi că se interesa pe internet cum să fabrice un dispozitiv explozibil. Doar au râs. Fapt care l-a determinat pe Sebastian să-şi ducă la bun sfârşit "misiunea". Părinţii săi, tatăl poştaş, mama - casnică, au fost şocaţi de gestul fiului. Ambii au fost internaţi în spital şi sunt sub supravegherea unui psiholog.
Detaliile despre viaţa lui Sebastian au provocat o adevărată dezbatere la nivel politic asupra influenţei negative pe care o au jocurile agresive pe computer. Numeroşi reprezentanţi ai coaliţiei la guvernare în Germania au cerut interzicerea jocurilor care îndeamnă la violenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite