S-a deschis primul centru de primire a urgenţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a deschis primul centru de primire a urgenţelor
S-a deschis primul centru de primire a urgenţelor

Aici vor putea fi adăpostite 50 de persoane, ajunse în situaţie de risc. În centrul de pe strada Traian Lalescu vor fi adăpostite şi femeile agresate de soţi.

 Azi a fost deschis primul Centru de Primire în Regim de Urgenţă pentru persoane adulte şi familii din judeţ. Centrul se află pe strada Traian Lalescu, dar intrarea se face din strada Aron Cotruş. Aici vor putea fi adăpostite 50 de persoane, ajunse în situaţie de risc.
Pe lângă găzduire,  ele vor beneficia de asistenţă socială, consiliere psihologică, îndrumare şi consiliere juridică, consiliere vocaţională şi mediere în vederea găsirii unui loc de muncă, petru a se putea reintegra social. În funcţie de gravitatea şi complexitatea cazului, ele vor fi cazate aici între una şi şase luni.
Se estimează că, în primul an de activitate, trei sute de persoane vor beneficia de serviciile lui. Centrul a fost realizat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, prin Programul de Interes Naţional, finanţat de Ministerul Muncii. Investiţia se ridică la 950.000 de lei, potrivit lui Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al direcţiei.

Adăpost şi pentru femei agresate

Uniunea Femeilor a primit de la Primăria Oradea un spaţiu pentru realizarea unui asemenea centru, dar imobilul a fost retrocedat prin Legea 10/2000.
„În medie, trei orădence anunţă lunar că au fost bătute şi alungate de acasă. Toate se opresc însă după obţinerea certificatului medico-legal. Apoi se întorc la acelaşi bărbat care le umileşte şi le agresează, pe ele şi pe copiii lor”, spune Mioriţa Săteanu, preşedinta Uniunii Femeilor Bihor.
Pe străzile municipiului sunt circa trei sute de persoane fără adăpost, spune viceprimarul Biro Rozalia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite