Rusia puternică, obiectivul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

importantă a mesajului a fost consacrată analizei situaţiei internaţionale şi opţiunilor de politică externă a Rusiei.Rusia trebuie să facă faţă unor noi ameninţăriPreşedintele rus a

importantă a mesajului a fost consacrată analizei situaţiei internaţionale şi opţiunilor de politică externă a Rusiei.

Rusia trebuie să facă faţă unor noi ameninţări
Preşedintele rus a atras atenţia că, pe fondul creşterii ameninţării terorismului internaţional, problemele-cheie ale dezarmării au început să preocupe mai puţin omenirea. În acest sens, a subliniat escaladarea cursei înarmărilor, care au atins un nou nivel tehnologic, ameninţând cu apariţia unor arsenaluri întregi de aşa-numite tipuri de armamente destabilizatoare. A menţionat, de asemenea, că până în prezent nu au fost asigurate garanţii împotriva amplasării armelor, inclusiv nucleare, în spaţiul cosmic, precum şi a folosirii rachetelor balistice intercontinentale cu focoase nenucleare.
Vladimir Putin a sesizat faptul că în lume se mai menţin stereotipuri ale gândirii de pe poziţii de bloc şi vechi prejudecăţi, ceea ce împiedică găsirea unor măsuri adecvate la problemele comune. În acest sens a amintit că, transformată astăzi într-o "fortăreaţă", SUA cheltuiesc pentru apărare de 25 de ori mai mult decât Rusia, ceea ce obligă Moscova să se îngrijească de construirea "propriei fortăreţe", fără a repeta însă erorile fostei Uniuni Sovietice sau ale perioadei războiului rece.
Răspunzând indirect criticilor vicepreşedintelui american Cheney, despre reculul democraţiei în Rusia, Putin a comparat SUA cu un lup care uită principiile drepturilor omului şi democraţiei atunci când este vorba de propriile interese.

Armata rusă primeşte Arme noi
Putin a menţionat că, în curând, Flota Militară rusă va primi două submarine cu propulsie nucleară, dotate cu noile rachete strategice "Bulava", iar cinci regimente ale trupelor de rachete strategice - cu rachete "Topol-M". A subliniat, de asemenea, că în prezent se lucrează la crearea unor arme de înaltă precizie şi capacitate de manevră, care vor face imposibilă anticiparea de către un eventual inamic a traiectoriei de zbor.
Făra să intre în amănunte în problemele energetice, preşedintele Rusiei, devenită principalul producător mondial de petrol şi gaze, a exprimat disponibilitatea ţării sale de a juca un rol pozitiv în crearea "unei strategii energetice europene unificate".
şeful statului rus s-a pronunţat pentru continuarea colaborării cu statele CSI, extinderea conlucrării cu SUA, China, India, state de pe alte continente, în vederea asigurării stabilităţii globale şi regionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite