Rusia cere garanţii juridice de la SUA privind amplasarea scutului antirachetă într-o bază aeriană din România construită cu ajutorul sovieticilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova a cerut garanţii juridice din partea Statelor Unite privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă american la o bază militară românească construită cu ajutorul Uniunii Sovietice, informează agenţiile presă ruseşti.

"În această situaţie, este şi mai necesar să primim garanţii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului că sistemul antirachetă care urmează să fie amplasat în Europa nu este îndreptat împotriva forţelor strategice nucleare ruse", a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţiile de presă ruseşti.

Baza aeriana de la Deveselu, judetul Olt, a fost construită în 1952 cu ajutorul Uniunii Sovietice.

"S-a optat şi noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt", a declarat preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia unei vizite a subsecretarului de Stat american pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher.

Baza de la Deveselu va găzdui 24 de rachete de interceptare SM-3 de nouă generaţie, în 2015. Aproximativ 200 de militari americani vor fi staţionaţi acolo, dar acest număr ar putea creşte până la 500.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite