Rusia şi Canada se bat pentru titlul 25

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 24 aprilie – 10 mai , Elveţia găzduieşte a 73-a ediţie a Campionatelor Mondiale de hochei pe gheaţă.

Va fi un super show, organizatorii aşteptându-se la circa 300.000 de fani pe patinoare şi la peste 600 de milioane de telespectatori. În contextul în care mai multe naţionale nu se pot baza pe vedetele lro din NHL, care sunt încă angrenate în play-off-ul NHL, Rusia şi Canada sunt creditate ca mari favorite.

Cele două superputeri, ce deţin fiecare 24 de titluri mondiale, au o cotă de 2.3/1 la câştigarea trofeului. Învinşi de ruşi în finala ediţiei trecute chiar pe propriul teren, canadienii promit răzbunare şi nu concep să piardă titlul.

În această luptă pentru aurul mondial s-ar putea intercala teoretic şi Suedia (cota 5.5/1) sau Cehia (6/1). Nordicii se bazează pe elementul surpriză, având zece debutanţi în lot, în timp ce naţionala Cehiei va putea conta, după trei ani de pauză, pe serviciile superstarului Jaromir Jagr.

Outsiderele competiţiei sunt Franţa şi Ungaria, ambele naţionale fiind cotate cu 2.500/1 la câştigarea titlului mondial. “Cocoşii galici” au mari problem de efectiv, iar maghiarii participă pentru prima oară în grupa de elită după şapte decenii de absenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite