Rugăciune pentru "Gâscan"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 61 de ani, Dobrin a ajuns marţi la Spitalul Judeţean Argeş. A fost adus în stare gravă, pentru că nu mai răspundea la tratament. Idolul piteştean suferă de un cancer la

În vârstă de 61 de ani, Dobrin a ajuns marţi la Spitalul Judeţean Argeş. A fost adus în stare gravă, pentru că nu mai răspundea la tratament. Idolul piteştean suferă de un cancer la plămân care a ajuns la metastază. Conform unor surse, acesta a fost vizitat de un preot ieri-dimineaţă, la cererea familiei.

În ciuda faptului că familia lui Gicu Dobrin a cerut medicilor să fie cât mai discreţi, se pare că fostul mare fotbalist e în plină luptă cu moartea. Internat la Spitalului Judeţean din oraşul natal, "Gâscanul" e în stare critică.

Ştirea e cu atât mai surprinzătoare cu cât acesta părea că se simte bine, ca urmare a unei intervenţii chirurgicale, suferite în primăvară, la Spitalul Militar din Bucureşti, unde i s-a extirpat o parte din plămânul drept. Medicii nu au vrut să comenteze ieri situaţia lui Dobrin, susţinând că familia acestuia a cerut maximă discreţie. La insistenţele persoanelor care aşteptau veşti despre fostul mare fotbalist, unul dintre medici a spus doar: "Lăsaţi-l măcar să moară liniştit".

Bernabeu l-a chemat, Ceauşescu s-a opus

Două refuzuri au lovit zdravăn în cariera "Gâscanului". A fost mai întâi Cupa Mondială din 1970, când România a jucat în "grupa morţii" cu Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia. Dobrin nu a jucat niciun minut, deşi ar fi
meritat cu prisosinţă. La aproape patru decenii distanţă, mărturisea că i s-a tras de la un conflict cu dinamoviştii de la lot.

A urmat, în sezonul 1972-1973 a Cupei Campionilor, o dublă cu Real Madrid. Argeşul nu a putut elimina colosul creat de faimosul Santiago Bernabeu, însă Dobrin le-a fost pe plac albilor. Se spune că însuşi Bernabeu ar fi cerut transferul piteşteanului. S-a lovit de refuzul lui Ceauşescu, care nu voia să creeze un precedent.

"Prinţul"

Născut pe 26 august 1947, Nicolae Dobrin, poreclit "Prinţul din Trivale", este considerat de mulţi cel mai bun fotbalist pe care l-a avut România. A debutat în prima divizie la 14 ani şi 10 zile, fiind fidel din 1959 până în 1982 echipei FC Argeş, căreia i-a oferit în această perioadă singurele sale titluri de campioană a României. Declarat de trei ori cel mai bun fotbalist al României (1966, 1967 şi 1971), a evoluat de 48 de ori pentru echipa naţională, marcând 6 goluri pentru tricolori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite