Rufele lui Fulga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ar fi culmea să ne spună "serviciile" cine sparge mail-urile private? Publicarea discuţiilor private dintre mai mulţi diplomaţi şi demnitari cu funcţii înalte este o mare mizerie. Nu

Ar fi culmea să ne spună "serviciile" cine sparge mail-urile private?

Publicarea discuţiilor private dintre mai mulţi diplomaţi şi demnitari cu funcţii înalte este o mare mizerie. Nu va fi de acord cu asta Laurenţiu Fulga. Pentru cunoştinţa publicului nejurnalistic, acest personaj obscur este bombardierul de serviciu care trage când ţi-e lumea mai dragă în mai toate redacţiile de limbă română. Una-două, deschizi mailul şi îţi curge prin faţa ochilor o belea de cearşaf.

Un fel de opis plin cu aşa-zise dezvăluiri catapultate peste mări şi ţări, din Ţara Cangurilor, de un site gospodărit de meşter Fulga. Veţi spune că româno-australianul de serviciu la mouse este distins absolvent al vreunei înaltei şcoli de studii politice şi administrative. Ori că şi-a dat de curând masteratul în comunicare subterană. Aiurea.

L-am descoperit într-o fotografie, mândru bodyguard pe lângă o firmă asiatică. Aşadar, de unde-şi trage seva informaţională fabricantul de senzaţional? Cum "serviciile" ştiu să fie discrete atunci când trebuie, nu vom afla cine îl alimentează cu marfă proaspătă din mailurile private ale "obiectivelor"?

Dacă l-au trimis în misiune în Australia pentru a lansa de-acolo ce n-ar fi bine să lanseze din România, atunci n-au gândit cu cap de amatori. Sună altfel când le zice "Fulga de Australia", nu "Fulga de România". Chiar şi dacă îi parcurgi cu greaţă corespondenţele-turnătorii, nu poţi să nu admiţi: fabrica lui Fulga de pe internet are destulă materie primă.

Grav este mai ales atunci când sursa turnătoriilor o reprezintă viaţa intimă a celor supuşi atacului australian. Asta s-a întâmplat ieri cu un schimb de mailuri pe axa Teodor Baconschi - ambasadoarea din Mexic - Dorin Marian. Nişte băieţi deştepţi în ale computerelor au spart serverele, au copiat migălos discuţiile şi le-au expediat frumos la fabrica lui Fulga. Omul, fire de bodyguard, le-a expus şi a rugat presa din România să-i bage în seamă golănia.

Doar ziarul ZIUA a fost gazdă primitoare. Aşa a ajuns în spaţiul public un lucru interzis într-o lume decentă: discuţiile private. Ar fi culmea să ne spună "serviciile" cine a spart corespondenţa secretă dintre ambasadori. Niciodată. Cum nu vor spune cine îl alimentează cu marfă şi bani pe fulguitorul australian. Poate va mormăi ceva Ovidiu Grecea, fost consul la Sydney şi actual prieten al lui Laurenţiu Fulga.

Da, pentru că bolidul Grecea a fost retras de la post chiar prin decizia lui Teodor Baconschi, cel căruia Fulga îi scoate acum în public intimitatea. Sau poate ne va lămuri Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care toacă banii publici pentru "legătura cu diaspora". Dacă legătura asta o face prin oameni ca Fulga, e clar că suntem vai şi-amar. Avem doar o certitudine: ne trezim şi cu banii luaţi, şi cu rufele spălate în public de-alde Fulga&băieţii…

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite