Rudele unei femei decedate acuză medicul de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ildiko Rus, de 36 de ani din Orţişoara, a murit miercuri în ambulanţa care o transporta la Spitalul Municipal din Timişoara. Femeia a fost operată pe 21 aprilie de cancer uterin. Apoi,

Ildiko Rus, de 36 de ani din Orţişoara, a murit miercuri în ambulanţa care o transporta la Spitalul Municipal din Timişoara. Femeia a fost operată pe 21 aprilie de cancer uterin. Apoi, medicii i-au redeschis operaţia, după ce timp de două săptămâni ea a tot făcut febră. La scurt timp, femeia a decedat.

"La început a făcut febră 40, aşa că am adus-o înapoi la spital. Medicii au redeschis operaţia, au curăţat-o şi i-au scos fierea, însă a continuat să facă febră. Noi credem că nu a reuşit prima operaţie, că nu au curăţat-o bine", a spus sora femeii, Marica Neagoe. "Medicul nu prea a discutat cu noi, ne-a dat explicaţii evazive. Acum aşteptăm rezultatul expertizei de la medicina legală. În 24 de ore fac autopsia, apoi ne-o dau acasă", a povestit soţul decedatei, Pantelimon. "Nu au curăţat lichidul şi probabil a făcut septicemie. Eu aş fi vrut să o duc la Cluj, însă ea nu a vrut", au mai spus rudele femeii.

Tragedia nu este singura care s-a abătut asupra familiei Rus. Mama victimei este internată, cu acelaşi diagnostic, la Spitalul Militar din Timişoara, iar rudele sunt acum în dificultate: nu ştiu cum va suporta bătrâna vestea morţii suspecte a fiicei ei. "Nu ştim cum să îi spunem, e bolnavă şi cu inima şi mâine va fi operată. Va trebui să îi spunem, fiindcă e fiica ei, nu putem să o minţim", a spus soţul victimei. Membrii familiei au stabilit că îi vor spune totuşi, când vor duce trupul femeii acasă, pentru a o înmormânta creştineşte.

Explicaţiile doctorilor

Doctorul acuzat, Adrian Cărăbineanu, lucrează la secţia de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara, iar acum se află la un congres al medicilor, la Eforie Nord. Managerul Spitalului Municipal spune însă că o problemă a existat, în condiţiile în care femeia nu s-a simţit bine nici măcar după ce a fost curăţată a doua oară.

"Am înţeles că doamna Rus a fost operată pentru un cancer de col uterin. S-a practicat histrectomie totală lărgită, i s-au extirpat ganglionii invadaţi tumoral şi organele genitale. Postoperator, dumneaei a dezvoltat o colecţie lichidiană, pentru care a fost reinternată şi externată din nou. Judecarea acestor situaţii se face de către medicina legală, care va stabili cu certitudine ce a fost în realitate acolo", a spus Octavian Creţu, managerul Municipalului.

În 24 de ore, Institutul de Medicină Legală trebuie să facă o expertiză a cauzei morţii pacientei, după care familia o va duce acasă, pentru a o înmormânta creştineşte.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite