Rromii, sub lupa institutului pentru minorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai complexe conferinţe dedicate studiului comunităţilor rrome s-a desfăşurat săptămâna trecută la Cluj, în organizarea Institutului pentru Studierea Problemelor

Una dintre cele mai complexe conferinţe dedicate studiului comunităţilor rrome s-a desfăşurat săptămâna trecută la Cluj, în organizarea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale (ISPMN).

Desfăşurată timp de o săptămână, sub forma unei universităţi de vară cu denumirea "Vino mai aproape", conferinţa a dezbătut, din mai multe unghiuri de vedere, problematicile comunităţii rrome, cu specialişti din cele mai diverse domenii, din ţară şi străinătate. O expoziţie de fotografii şi proiecţii de filme au însoţit lucrările zilnice ale conferinţei.

Atelierele de lucru au abordat limbajul uzitat de minoritarii rromi, eşantionarea comunităţii în vederea unor anchete sociologice, accesul la educaţie, situaţia femeilor rrome, cultura şi reprezentarea comunităţii în media.

Participanţii au abordat chestiuni delicate din viaţa comunităţii, precum arhitectura palatelor ţigăneşti din zone centrale, migraţia clandestină spre ţări vestice, căsătoriile formale precoce etc.

Laszlo Foszto, membru în Consiliul de Conducere al ISPMN ne-a declarat că toate informările prezentate în cadrul Şcolii de Vară vor fi grupate într-un volum, care va fi accesibil cercetătorilor şi mass-media.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite