Rromii bogătaşi din Strehaia-Mehedinţi au datorii de miliarde la taxe şi impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rivalitatea dintre familiile de "baştani" în ceea ce priveşte avuţia este de notorietate. Dacă unii îşi cumpără un Jeep ultimul tip sau îşi aduc mobilă scumpă din Occident, trebuie

Rivalitatea dintre familiile de "baştani" în ceea ce priveşte avuţia este de notorietate. Dacă unii îşi cumpără un Jeep ultimul tip sau îşi aduc mobilă scumpă din Occident, trebuie să-şi ia şi ceilalţi. În cercuri restrânse, şi nu numai, ţiganii strehăieni se laudă că au saci de bani şi kilograme de aur, însă tocmai o mare parte dintre aceştia refuză să-şi plătească taxele şi impozitele la primărie.
Primarul Simion Burcu nu-şi explică de ce tocmai ţiganii bogaţi sunt rău-platnici şi îl pun în situaţia de a trece la executări silite. "Avem rromi cu situaţie materială precară, care, din sărăcia lor, îşi plătesc taxele şi impozitele şi dau dovadă de onestitate. Din păcate, tocmai acei rromi cu maşini scumpe şi case măreţe îmi fac probleme şi nu plătesc. Unii mă ameninţă, alţii dau câte puţin în bătaie de joc, aşa că vom trece la executări silite. Avem acum 6 dosare în lucru, iar spre sfârşitul săptămânii vom acţiona cu jandarmii la o adresă pe care nu o spun. Rămâne surpriză. E mai bine aşa!", ne-a spus primarul Burcu. Potrivit acestuia, datoriile la taxe şi impozite în Strehaia se ridică la peste 8 miliarde de lei. Pe lista datornicilor se află şi preşedintele Partidei Rromilor Strehaia, Stela Mihai, care, împreună cu soţul ei, Roman Toma Mihai, are de plătit 76.402.400 de lei vechi. Aceşti bani reprezintă impozite pe clădiri şi terenuri, taxe pe maşini, câteva amenzi plus restanţe care vin tocmai din anul 2001. "Doamna Stela Mihai şi soţul au de plătit la primărie peste 76 milioane de lei şi i-am zis de atâtea ori să plătească, dar degeaba. Când am venit primar în acest mandat, am cerut listele cu datornicii şi le am şi acum la mine. Am recuperat mulţi bani, dar mai avem, fiindcă trebuie acţionat strict pe lege şi în etape. Mulţi au avocaţi plătiţi, contestă executarea şi trec bunurile sau clădirile pe numele altora. Ne ia timp ca să depistăm astfel de situaţii, însă nu vom păsui pe nimeni", ne-a spus primarul Simion Burcu. Lidera ţiganilor strehăieni, Stela Mihai, a fost de negăsit la telefon în încercarea de a-i lua un punct de vedere referitor la datoriile pe care le are la primărie. Pe de altă parte, preşedintele Partidei Rromilor Mehedinţi, Daniel Ionescu, susţine că nu ştia că la Strehaia rromii sunt rău-platnici şi nici că pe listă se află şi membra de vază a partidului, Stela Mihai. "Până nu văd cu ochii mei nu am ce comenta despre situaţia de care ziceţi şi despre doamna Stela Mihai. Ce pot să spun este că cine greşeşte răspunde în faţa legii şi asta e valabil pentru toată lumea, nu numai pentru ţigani!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite