Rromii din Obreja strâng bani pentru a o înmormânta pe Valeria Baldovin şi pe fiul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Valeriei Baldovin este prea sărăcă pentru a-şi putea înmormânta rudele decedate în sala de naşteri a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, aşa că rromii au decis să strângă bani şi

Familia Valeriei Baldovin este prea sărăcă pentru a-şi putea înmormânta rudele decedate în sala de naşteri a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, aşa că rromii au decis să strângă bani şi să-i ajute pe semenii lor aflaţi la necaz.

Casa familiei Baldovin din cartierul Obreja este sărăcăcioasă. Două coroane din flori de plastic atârnă stinghere pe unul dintre pereţii scorojiţi. Câţiva rromi s-au adunat în faţa casei şi discută, plini de amărăciune, despre decesul Valeriei.

Nelu Pavel, preşedintele Partidei Rromilor Gorj, a decis să-i ajute pe cei din familia Baldovin. Reprezentantul rromilor a spus că va organiza o acţiune de strângere de fonduri pentru a ajuta familia Baldovin să-şi îngroape morţii. "Este o familie săracă. Nu au bani de înmormântare, aşa că am decis să mergem prin cartierul Obreja, să batem la porţi şi să vorbim cu oamenii să dea fiecare cât poate. Vom merge noi, de la partid, dar şi o rudă de a moartei", a spus Nelu Pavel. Oamenii speră să adune o sumă suficientă pentru organizarea unei înmormântări decente.

Rudele speră că Dumnezeu va face dreptate

Valeria Baldovin şi fiul său au decedat în noaptea de duminică spre luni, în sala de naşteri a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Rudele decedatei dau vina pe cadrele medicale care au asistat-o la naştere. Cu toate că au depus plângeri la instituţiile abilitate, oamenii spun că "doar Dumnezeu le va face dreptate". Nelu Pavel susţine că medicii s-au scos basma curată: "După rezultatele autopsiei au spus că medicii nu au fost vinovaţi. Doar Dumnezeu va face dreptate! El este sus".

Tragedia care s-a petrecut în această familie l-a marcat mai ales pe fiul soţilor Baldovin, care şi-a văzut mama moartă în sicriu, alături de fratele său care nu a apucat să trăiască. "Are doar opt ani, sărăcuţul, şi când a văzut-o pe maică-sa moartă ne întreba de ce doarme aşa mult. E trist că s-a întâmplat aşa ceva", a spus unul dintre unchii decedatei. Isidor Baldovin, soţul decedatei, a venit luni din Italia, unde se afla la muncă. De atunci nu a scos nicio vorbă, doar şi-a jelit soţia şi fiul. "Isidor este în stare de şoc. S-a dat cu capul de pereţi, este distrus, durerea este prea mare", a afirmat Nelu Pavel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite