Roxana Cocoş, un pariu câştigat cu greutăţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 20 de ani, halterofila a cucerit bronzul la Europene şi e candidată la o medalie olimpică în 2012. Medaliată cu bronz la CE de la Bucureşti, în limitele categoriei 58 kg, Roxana Cocoş (20 de ani) se anunţă marea speranţă a halterelor româneşti pentru JO de la Londra din 2012.

Deşi se luptă zilnic la antrenamente cu greutăţi ce depăşesc o tonă, Roxana Cocoş subliniază că acest lucru nu o împiedică să fie o domnişoară cochetă în timpul liber.

„Când nu sunt la concurs sau în sala de forţă mă îmbrac în ţinute elegante. În plus, sunt o maniacă atunci când vine vorba de shopping. Aş sta toată ziua prin magazine dacă aş avea timp”, ne spune zâmbind Roxana Cocoş, care a câştigat la medalia de bronz la stilul aruncat în cadrul Campionatelor Europene, cu 114 kilograme.

Fostă campioană europeană de juniori, Roxana Cocoş a explicat că emoţiile au împiedicat-o să câştige titlul continental la senioare în acest an.

“A fost pentru prima dată când familia şi prietenii au fost lângă mine la o competiţie aşa importantă. Presiunea şi-a spus cuvântul. La acest lucru s-a adăugat şi faptul că a trebuit să slăbesc patru kilograme în trei zile pentru a mă putea încadra în greutate. Speram la aur, dar mă voi revanşa la Mondialele de juniori din acest an”, ne-a declarat sportiva legitimată la CS Steaua.

A copilărit cu Ninel miculescu

Vecină cu Ninel Miculescu, medaliatul cu argint al categoriei 69 kg, Roxana l-a susţinut pe acesta din tribune la Sala Polivalentă. “Am copilărit pe acceaşi stradă şi ne jucam deseori împreună. Chiar dacă eu am terminat concursul încă de duminică, am venit să îl susţin, pentru că suntem buni amici”, povesteşte bucureşteanca.

Mezina unei familii numeroase, cu şase copii, Roxana Cocoş s-a apucat de haltere la şapte ani la sfatul unei alte vecine halterofile. “Din păcate, Ştefania a murit de infarct între timp şi nu a putut să ne vadă pe mine şi pe Ninel pe podium”, rememorează cu tristeţe Roxana.

O româncă a ridicat 75 kg la 14 ani!

Deşi nu a cucerit nicio medalie, Elena Andrieş a fost totuşi una dintre sportivele remarcate ale competiţiei. Triplă vicecampioană europeană la juniori II în 2008, halterofila care nu a împlinit încă 15 ani s-a clasat pe poziţia a şaptea la categoria 48 de kilograme în cadrul CE de la Bucureşti.

Elevă în clasa a VII‑a la Liceul cu Program Sportiv Galaţi, Andrieş a ridicat 60 de kilograme la stilul aruncat, în vreme ce la smuls a ridicat 75 de kilograme. Anul trecut, „micuţa Xena” a doborât nu mai puţin de cinci recorduri naţionale pentru juniori şi a îndeplinit astfel norma de maestru emerit al sportului.

Locurile ocupate de sportivii români la Europene

Categoria    nume    smuls    aruncat    total 
 
56 kg    Gabriel Olaru    10    7        8
56 kg    Marius Gâscan    16    9        9
62 kg    Florin Veliciu    5    X        X
62 kg    Antoniu Buci    6    X        X
69 kg    Ninel Miculescu    2    5        5
77 kg    Alexandru Roşu    7    6        6
77 kg    Gabriel Sâncrăian    11    7        9
85 kg    Răzvan Rusu    18    14        17

48 kg    Elena Andrieş    7    7        7
53 kg    Dana Berchi    10    10        10
53 kg    Anca Scridon    11    11        11
58 kg    Roxana Cocoş    4    3        4
63 kg    Eliza Mureanu    14    13        13
69 kg    Denisse Micu    X    16        X
+75 kg    Andreea Aanei    10    10        10

„Renegatul“ Miculescu a revenit cu medalie de argint

image

Ninel nu va putea participa niciodată la JO  Foto: Agerpres



Vicecampion european în 2006 la stilul smuls, Ninel Miculescu a reuşit să urce din nou pe podiumul unei competiţii internaţionale majore la puţin timp după ce şi-a ispăşit suspendarea de doi ani dictată împotriva sa de Federaţia Internaţională pentru dopaj.

Halterofilul bucureştean a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene la stilul smuls la categoria 69 kg, ridicând 150 kg, cu doar un kilogram mai puţin decât armeanul Arakel Mirzoyan, campionul absolut al acestei categorii.

Rezultatul nu a fost însă pe măsura aşteptările lui Miculescu, care s-a arătat foarte dezamăgit de propria prestaţie.

„Îmi doream mult mai mult. Am pierdut aurul pentru un singur kilogram. Nicu Vlad nu mi-a spus nimic. Nu m-a certat. M-a văzut că sunt dezamăgit. Ce putea să-mi mai spună?! Sper să mă revanşez la Campionatul Mondial “, a spus afectat Miculescu.

El nu va putea participa, însă, niciodată la JO din cauză că a fost prins dopat, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) excluzând pe viaţă din echipa olimpică orice sportiv depistat pozitiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite