Rovinietă pentru caii, ATV-urile şi motoscuterele de agrement din păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Motociclism şi Romsilva pregătesc un act normativ prin care se va reglementa circulaţia vehiculelor cu motor prin parcurile naţionale Consiliul de Administraţie al

Federaţia Română de Motociclism şi Romsilva pregătesc un act normativ prin care se va reglementa circulaţia vehiculelor cu motor prin parcurile naţionale

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor va aborda, într-una din următoarele şedinţe, o iniţiativă potrivit căreia transportul de agrement sau concursurile motorizate vor fi taxate cu o rovinietă.

O iniţiativă discutată recent, între conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva - şi reprezentanţii Federaţiei Române de Motociclism, prevede taxarea accesului în zonele împădurite a vehiculelor dotate cu motor cu explozie şi combustibil lichid. Informaţia a fost confirmată ieri, pentru "Adevărul", de directorul general al Romsilva, Dan Ioan Aldea, care a adăugat că şi pentru caii folosiţi la transportul de agrement prin păduri se va plăti rovinietă. Aldea a mai precizat că această iniţiativă va fi pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului de Administraţie al regiei.

Motocicliştii spun că taxa e binevenită

"În prezent, prin parcurile naţionale şi prin păduri se plimbă cine vrea cu ATV-uri, motoscutere sau motociclete, iar străinii vin aici şi organizează concursuri. Noi suntem interesaţi să se încaseze bani de pe urma acestor activităţi, iar fondurile să fie folosite pentru paza şi administrarea respectivelor arealuri", ne-a declarat secretarul general al Federaţiei Române de Motociclism, Gabriel Olariu. El a explicat că în Statele Unite ale Americii se percepe de mai multă vreme o astfel de taxă, în cuantum de 70 USD pe an, dar a evitat să estimeze ce sumă s-ar putea plăti în România pentru rovinieta drumurilor forestiere.

Hartă electronică, pentru turismul forestier

Din aceeaşi iniţiativă, discutată de Romsilva cu Federaţia de Motociclism, mai face parte şi un proiect de delimitare a zonelor forestiere ce se pretează pentru activităţile turistice motorizate sau pentru organizarea de concursuri cu astfel de vehicule. "Vom realiza o hartă electronică pe baza indicaţiilor Romsilva, la fel ca sistemul GPS, pentru ca turiştii să se orienteze mai uşor în aceste zone", a mai spus reprezentantul federaţiei. Ca şi în variantele "clasice", plata rovinietei pentru zonele forestiere se va dovedi printr-un stick aplicat pe vehiculul pentru care a fost plătită această taxă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite