Rotirea idioţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semidocţii apar mai des pe micile ecrane decât spoturile la detergenţii de rufe Ruşinea de care s-a acoperit postul Antena 2 prin difuzarea parodiei de afiş la campania antifumat

Semidocţii apar mai des pe micile ecrane decât spoturile la detergenţii de rufe

Ruşinea de care s-a acoperit postul Antena 2 prin difuzarea parodiei de afiş la campania antifumat susţinută de Mihaela Rădulescu va fi cu greu ştearsă în următorii ani. Întâmplarea din 9 septembrie din cadrul emisiunii "Şcoala vieţii" nu este cea mai mare gafă din istoria postdecembristă a televiziunii din România, ci cea mai mare dovadă de prostie TV. Iar Andrei Vulpescu şi Amy Thera, moderatorii programului care au dat pe post o informaţie falsă, crezând că este autentică, au dovedit că sunt cei mai mari idioţi din aşa-zisa breaslă a oamenilor de televiziune. Antena 2 va suporta consecinţele: o băşcălie meritată şi o scădere a credibilităţii, în ciuda scuzelor şi a oricărei campanii de refacere a imaginii. Dar este şi vina conducerii acestei televiziuni care i-a angajat şi le-a acordat credit celor doi neprofesionişti. Pentru această greşeală nu există iertare, ci o singură decizie: concedierea. Să nu-i mai vedem niciodată pe aceşti idioţi!

Prostia celor doi este emblematică pentru ceea ce se întâmplă în prezent în lumea televiziunilor noastre. Prea mulţi proşti cu ifose au năvălit în televiziuni. Semidocţii apar mai des pe micile ecrane decât spoturile stupide la detergenţii de rufe. Impactul acestor figuri este catastrofal asupra publicului, iar consecinţele sunt greu de evaluat. Emisiunile TV sunt "făcute pe genunchi" şi sunt rodul (pretenţios cuvânt!) improvizaţiei şi al neputinţei. Şefii televiziunilor par să fie complici cu aceste mediocrităţi. Criteriile de promovare sunt nepotismul, obedienţa şi pupincurismul. Să nu ne închipuim că lumea televiziunii este o elită, în care găsim... numai oameni cu anvergură intelectuală şi profesională. Morala? Inutilă în televiziune.

Poate că cei doi idioţi de la Antena 2 vor renunţa la o "carieră în televiziune". N-ar surprinde, însă, pe nimeni, dacă îi vom revedea peste un timp la alt post TV, spălaţi, ambalaţi şi cosmetizaţi. Pentru că asta este una dintre bolile societăţii româneşti: rotirea mediocrităţilor. Manageri de companii care s-au dovedit escroci şi incompetenţi îşi găsesc uşor locuri bine plătite la alte firme. Aceiaşi antrenori de fotbal, fără nicio chemare, schimbă echipele ca pe nişte ciorapi. Politicieni compromişi se plimbă fără scrupule dintr-un partid în altul. Ziarişti dovediţi de conducerile companiilor de presă că au minţit sunt puşi pe liber, dar sunt luaţi de buni de concurenţă. Mediocrităţile sunt reciclate şi ambalate, nimic nu se pierde.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite