Roşia Montană are alt certificat de urbanism!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel anterior a fost suspendat cu numai şase zile înainte de a expira Mai multe organizaţii neguvernamentale de mediu au protestat ieri faţă de obţinerea unui nou certificat de urbanism de

Cel anterior a fost suspendat cu numai şase zile înainte de a expira

Mai multe organizaţii neguvernamentale de mediu au protestat ieri faţă de obţinerea unui nou certificat de urbanism de către compania Gabriel Resources, care deţine autorizaţia pentru Roşia Montană. Cu câteva zile în urmă, certificatul de urbanism pentru 2006 fusese suspendat de către Tribunalul Cluj.

"Noi considerăm că eliberarea unui nou certificat e un abuz, pentru că un astfel de act necesită documentaţie nouă. Nu poţi să eliberezi un nou certificat de urbanism în aceleaşi condiţii", a declarat Andreea Chifan, reprezentant al Fundaţiei Soros.

Ea spune că eliberarea unui nou certificat e o formă clară de dispreţ faţă de actul de justiţie. Reprezentanţii Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu au trimis, în urmă cu două zile, o notificare ministrului mediului prin care cereau evaluarea impactului asupra mediului şi eliberarea acordului de mediu pentru Proiectul minier Roşia Montană.

Cu toate acestea, primarul localităţii Roşia Montană spune că certificatul de urbanism a fost confundat de către judecători cu autorizaţia de construcţie. "Noul certificat a fost eliberat de către Consiliul Judeţean după ce reprezentanţii Gold Corporation au depus o nouă cerere", spune Nicolae Nariţa, primarul din localitatea Roşia Montană.

Reprezentanţii Gold Corporation au precizat că certificatul de urbanism pentru 2006 expira pe 26 iulie şi fusese suspendat cu şase zile înainte de a expira, pe 20 iulie. Eliberarea unui nou certificat a urmărit procedura legală. "La sentinţa Tribunalului s-a făcut o confuzie", a spus Cristian Merril, reprezentant de presă de la Gold Corporation.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite