Rompetrol va ieftini preţul benzinei şi al motorinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rompetrol Downstream, controlată de compania KazMunaiGaz din Kazakhstan, va reduce de joi preţurile de referinţă la benzină şi motorină cu şapte, respectiv cu trei bani/litru, a anunţat miercuri compania.

Astfel, benzina Efix 95 va fi 3,83 lei/litru, iar benzina Alto 101 va costa 4,44 lei/litru.

De asemenea, motorina va fi şi ea mai ieftină tot cu trei bani/litru, de joi. Un litru de motorină Efix Diesel va costa 3,68 lei, în timp ce motorina Diesel Alto 55 va fi vândută cu 3,97 lei/litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% faţă de preţurile de referinţă.

Rompetrol Downstream operează în prezent peste 900 de staţii, în 13 ţări, dintre care peste 450 de benzinării se află în România.

The Rompetrol Group (TRG) a făcut parte din Rompetrol Holding, până în august 2007, când Dinu Patriciu a vândut 75% din acţiunile TRG către compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anunţat că a vândut kazahilor restul de 25% din acţiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este deţinut 100% de KazMunaiGaz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite