Din dosarul "Rompetrol" lipsesc mandatele pentru convorbirile înregistrate de SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri, la ieşirea din Parchetul General, că următoarea întâlnire cu anchetatorii va avea loc atunci când se vor depune la dosar toate documentele lipsă.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri, la ieşirea din Parchetul General, că următoarea întâlnire cu anchetatorii va avea loc atunci când se vor depune la dosar toate documentele lipsă.
Preşedintele Rompetrol a precizat că întrevederea de ieri cu procurorii DIICOT a servit, în mare parte, înregistrării volumelor din dosarul "Rompetrol". Cu această ocazie, avocaţii lui Dinu Patriciu au constatat că din dosar lipsesc, în continuare, documente importante, cum ar fi rezultatele unor obiective de expertiză, rezultatele investigaţiilor SRI, precum şi mandatele pentru convorbirile înregistrate de SRI. "Nu mai apar nici rezultatele unor investigaţii făcute în străinătate. Probabil că nu le erau favorabile", a conchis Patriciu, arătând că s-au găsit actele prin care se dispun aceste cercetări, dar nu şi rezultatele lor. În acest sens, avocaţii săi au depus noi cereri de completare a dosarului. Omul de afaceri Dinu Patriciu a mai fost şi joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a hotărât ca prezentarea materialului probator să se facă în cinci zile. Totuşi, Patriciu consideră că acest termen este "incomplet".
Dinu Patriciu este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la vânzarea de acţiuni la preţuri inferioare, manipularea pieţei de capital şi divulgarea de informaţii privilegiate şi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.
Ministerul Finanţelor Publice a constatat, în iulie 2005, că Rompetrol a păgubit statul cu aproximativ 75 milioane de dolari în proiectul privind investiţia statului român pentru operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a zăcămintelor de petrol din Libia. Dosarul "Rompetrol" s-a disjuns şi urmează ca în instanţă să ajungă, mai întâi, în luna septembrie, capitolele referitoare la manipularea pieţei de capital şi la investiţia din Libia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite