Rompetrol va deschide, în august, primele benzinării fixe de pe A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rompetrol, unul dintre principalii competitori din industria carburanţilor, va deschide, în luna august, primele benzinării fixe de pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 139, şi urmează ca în perioada următoare să obţină şi avizele necesare pentru construcţia celor de la kilometrul 88.

„Rompetrol Dowsntream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a început deja lucrările de construcţie a benzinăriilor proprii la kilometrul 139, urmând ca în perioada următoare să obţină şi avizele necesare pentru cele de la km 88. Termenul de finalizare a benzinariilor de la km 139 este începutul lunii august“, au declarat reprezentanţii Rompetrol, citaţi de NewsIn.

Primele două benzinării de pe Autostrada Soarelui (la kilometrul 66) au fost deschise la 1 iunie de către austriecii de la OMV. Petrom aşteaptă obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi estimează ca în luna august să fie amplasate pe Autostrada Soarelui staţiile de carburanţi.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a desemnat companiile Rompetrol, OMV şi Petrom câştigătoarele licitaţiilor pentru construirea de benzinării pe Autostrada Bucureşti-Constanţa. Rompetrol, a câştigat contractul pentru lotul 3, (kilometrul 88+300). Contractul de concesiune de lucrări şi servicii necesare asigurării alimentării cu carburanţi a mijloacelor de transport rutier care tranzitează autostrada Soarelui are o valoare de 4,09 milioane de euro şi o durată de concesiune de 15 ani. Aceasta a amplasat pe Autostrada A2 încă de la sfârşitul lunii octombrie 2008 două staţii mobile (stânga-dreapta), spun reprezentanţii CNADNR, citaţi de NewsIn.
Pachetul majoritar de acţiuni, de 75% din Rompetrol, a fost achiziţionat de KazMunaiGaz în anul 2007, iar restul de 25% din acţiuni sunt deţinute de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite