Romii, dezbinaţi de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua internaţională a romilor va fi sărbătorită astăzi la Timişoara prin manifestări diferite. Liderii romilor nu au putut ajunge la un numitor comun nici măcar acum. Deşi iniţial

Ziua internaţională a romilor va fi sărbătorită astăzi la Timişoara prin manifestări diferite. Liderii romilor nu au putut ajunge la un numitor comun nici măcar acum.
Deşi iniţial anunţaseră şi un spectacol, reprezentantul Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Prefecturii va depune doar o coroană la troiţa din faţa catedralei. Cei de la Partida Rromilor organizează şi un spectacol cu cântece şi jocuri tradiţionale, de la ora 16, la Sala Lira. La Bacău, mulţi dintre romi nici măcar nu ştiu că este ziua lor. Organizaţiile neguvernamentale din domeniul minorităţilor şi Partida Rromilor organizează mai multe acţiuni pentru prezentarea tradiţiilor, istoriei, dar şi a identităţii etnice. "Sâmbătă de la ora 10.00, vom organiza câteva activităţi specifice. Vom prezenta un scurt istoric, semnificaţii ale zilei de 8 aprilie, momente artistice, interpretări din repertoriul tradiţional. Tot cu acest prilej vor fi prezentate picturi aparţinând unor artişti romi. "Eu am treabă! Sărbătoarea romilor? Am auzit de aşa ceva la începutul săptămânii, când am fost la o întâlnire cu Partida Rromilor. Dar noi nu avem nevoie de sărbători, de abia avem ce îmbrăca", a spus Petronela Călin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite