Romii din Livorno au minţit că au fost atacaţi de extremişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răsturnare de situaţie în cazul celor patru copii romi originari din România, morţi într-un incendiu la Livorno, în luna august a.c. Anchetatorii au aflat că cei patru nu au fost victimele

Răsturnare de situaţie în cazul celor patru copii romi originari din România, morţi într-un incendiu la Livorno, în luna august a.c. Anchetatorii au aflat că cei patru nu au fost victimele atacurilor unor extremişti rasişti, aşa cum s-a vehiculat la începutul anchetei. Cauza incendiului, o lumânare uitată aprinsă.

Luaţi la întrebări de poliţişti, părinţii micuţilor au recunoscut că au minţit în primele declaraţii date în faţa anchetatorilor. În realitate, incendiul a fost provocat de o lumânare uitată aprinsă. Romii au mărturisit că au minţit că tabăra le-a fost atacată de un grup de marocani sau albanezi, pentru că le-a fost frică să nu fie condamnaţi pentru moartea copiilor.

Părinţii celor patru minori, cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani, şi-au revizuit declaraţiile, povestind că şi-au lăsat copiii să doarmă lângă o lumânare aprinsă şi că au ieşit să conducă un prieten. Când s-au întors, tabăra era deja în flăcări. Nici măcar nu au încercat să-şi salveze copiii, spunând că s-au speriat şi au fugit.

Ei au mai declarat că, probabil, focul a izbucnit din cauza şobolanilor din tabără, care ar fi răsturnat lumânarea aprinsă. Iniţial, anchetatorii au luat de bună prima variantă a romilor, mai ales că, la scurt timp după incendiu, o grupare extremistă necunoscută, autointitulată "Grupul armat pentru epurare etnică", a revendicat atacul, susţinând că membrii săi au incendiat tabăra şi le-au cerut tuturor romilor din Italia să plece.

Părinţii celor patru minori arşi de vii au fost, deocamdată, eliberaţi condiţionat, cu interdicţia de a părăsi localitatea. Ei riscă să fie condamnaţi la închisoare pentru abandonarea minorilor, urmată de decesul acestora.
Seria neagră a fărădelegilor comise de cetăţeni români în Italia a continuat şi săptămâna aceasta. Poliţia italiană a arestat, joi, un român, în provincia Treviso (nord-estul Italiei).

Acesta este acuzat că, în urmă cu o lună, ar fi violat o femeie pe treptele unei biserici din localitatea Spresiano. Victima, în vârstă de 40 de ani, venea de la serviciu, din tura de noapte, când a fost acostată pe stradă de doi necunoscuţi. Cei doi au atacat-o pe femeie chiar în faţa bisericii din localitate şi după ce au bătut-o au violat-o şi au jefuit-o. Femeia a fost internată în spitalul din Treviso, în stare de şoc puternic. (Sorin Ghica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite