Romgaz estimează o revenire a consumului de gaze în semestrul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz estimează o revenire a consumului de gaze în semestrul al doilea
Romgaz estimează o revenire a consumului de gaze în semestrul al doilea

Consumul de gaze al clienţilor Romgaz a fost, în prima jumătate a acestui an, cu circa 12,7% mai mic decât în perioada similară a anului trecut, anunţă compania.

„Pentru a doua parte a anului 2009, estimăm ca trendul în ceea ce priveşte consumul de gaze naturale să fie crescător, consumul pe întreg anul 2009 fiind, probabil, cu aproximativ 6% mai scăzut decât cel din anul 2008”, au declarat oficialii producătorului de gaze.

Profitul Romgaz a crescut cu 13,6% în primul semestru, la 323,8 milioane de lei, de la 285 de milioane de lei, în aceeaşi perioadă din 2008.

Cifra de afaceri a scăzut, însă, cu 11,3%, ajungând la 1,55 miliarde de lei, de la 1,75 miliarde de lei.

Veniturile totale ale companiei au fost de 1,88 miliarde de lei, mai mici cu 5%., în timp ce cheltuielile totale au scăzut cu 8%, la 1,4 miliarde de lei.

De asemenea, societatea de stat are de recuperat creanţe de 391 de milioane de lei, faţă de cele 52 de milioane de lei din semetrul întâi al anului trecut. Totodată, compania nu deţine arierate.

Investiţiile Romgaz în perioada ianuarie-iunie 2009 au fost de 464 de milioane de lei, în creştere de la 359 de milioane de lei, în aceeaşi perioadă din 2008.

Potrivit ultimului raport al Autorităţii de Reglementare în Energie (ANRE), Romgaz a avut, în luna aprilie, o cotă de 35% din producţia naţională de gaze şi de 34% pe piaţa liberă a furnizorilor.

În primele şase luni ale anului, consumul naţional de gaze a scăzut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit preşedintelui ANRE, Petru Lificiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite