Romeo şi Julieta de Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată de 15 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce a încercat să-şi salveze iubitul, care s-a aruncat în râul Suceava Daniel şi Raluca se iubeau de o jumătate de an. Mama

O fată de 15 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce a încercat să-şi salveze iubitul, care s-a aruncat în râul Suceava

Daniel şi Raluca se iubeau de o jumătate de an. Mama fetei s-a opus acestei relaţii, iar băiatul, elev în clasa a XII-a, a hotărât să-şi pună capât zilelor.

Nenorocirea s-a petrecut în Suceava. Daniel Cosar, din oraşul Frasin, a întâlnit-o pe Raluca Calancea, din Horodnic, în urmă cu mai puţin de jumătate de an, pe holurile Colegiului Tehnic "Petru Muşat" din Suceava. Cei doi erau colegi de liceu, el în clasa a XII-a, ea într-a IX-a. Între cei doi s-a înfiripat o poveste de dragoste, iar cei care-i cunoşteau spun că erau mai tot timpul împreună.

Ea - inconştientă,el - fără puls

Nu aceeaşi părere avea însă şi mama fetei. Plecată la muncă în străinătate, femeia l-ar fi sunat recent pe Daniel pentru a-i cere s-o lase în pace pe Raluca. "Din ce am vorbit cu copiii, ştiu că mama Ralucăi l-a sunat pe Daniel şi i-ar fi cerut să se despartă. Cred că de aici a plecat totul", a spus Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic "Petru Muşat" Suceava. Daniel nu a putut suporta gândul că nu va mai putea fi alături de iubita sa şi a decis să-şi pună capăt zilelor. Fata a tot încercat să-l convingă să renunţe, dar nu a reuşit.

Duminică seară, Daniel s-a aruncat în râul Suceava. Raluca a sărit după el, dar nu a reuşit să-l mai salveze. La sosirea ambulanţei, fata era inconştientă, iar băiatul nu mai avea puls.

Ultimele ore de iubire

Prietenii celor doi spun că ziua de duminică a fost destul de ciudată şi parcă prevestea ceva rău. La un moment dat, Raluca i-a trimis unei colege, Andreea, un mesaj de rămas-bun pe telefonul mobil: "Să ai grijă de tine, de familia ta, şi să nu uiţi că te iubesc". Apoi, telefoanele celor doi iubiţi au fost închise pentru o perioadă.

Prietena fetei a încercat să o contacteze telefonic, însă nu a reuşit decât ceva mai târziu. Raluca i-a transmis că este cu Daniel la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou", iar Andreea şi o altă prietenă au alergat într-acolo. Între timp, tragedia s-a produs, iar fetele i-au găsit pe cei doi zăcând unul lângă celălalt, pe malul râului Suceava. Raluca, în agonie, şi Daniel, mort.

Ce s-a întâmplat atunci nimeni nu ştie exact, singura care poate lămuri acest mister fiind doar Raluca, dacă va supravieţui. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire, mai ales că adolescenta în vârstă de 15 ani a suferit un şoc hipotermic sever din cauza apei foarte reci a râului Suceava.

Şoc pentru cunoscuţi

Deşi nu era un elev foarte silitor, Daniel Cosar excela la sport, fiind în echipa de juniori a clubului local de rugby. Profesorul şi antrenorul său de la echipa de rugby, Dumitru Livadaru, spune că a rămas extrem de surprins de gestul său.

"Era un copil care promitea foarte mult pe plan sportiv. Nu mi-a povestit despre relaţia lui cu acea fată, însă i-am văzut şi eu de multe ori, se plimbau la braţ, aveau o relaţie normală. În ultima perioadă, am observat că era mai retras. Despre familia lui ştiu că părinţii erau despărţiţi, mama lui, plecată în Italia. Mă suna frecvent şi se interesa de situaţia lui", a precizat Dumitru Livadaru.

Ionuţ, prietenul lui Daniel şi fostul lui coleg de cameră de la cămin, povesteşte că se întâmpla ceva ciudat. "În ultima vreme Daniel era mai tăcut, nu mai râdea cu noi, dar nu ne-a povestit nimic din viaţa lui personală, aşa că nu ştiam să fi avut probleme deosebite", a spus Ionuţ.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite