Românul răpit vrea să se întoarcă în Nigeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul e pe perioadă nelimitată, aşa că ţine de mine când va fi încheiat", a spus inginerul. Mircea Labă, directorul general al firmei Petroconsult, unde lucrează Neagu, a declarat presei

Contractul e pe perioadă nelimitată, aşa că ţine de mine când va fi încheiat", a spus inginerul. Mircea Labă, directorul general al firmei Petroconsult, unde lucrează Neagu, a declarat presei că nu are informaţii despre condiţiile eliberării, dar că reprezentanţii societăţii au fost alături de colegul lor, cu "scrisori, telefoane, intervenţii".
Mircea Labă a adăugat că, în cazul în care autorităţile române au cheltuit bani pentru eliberarea inginerului, firma pe care o conduce este dispusă să contribuie la suma respectivă. Emil Neagu, dar şi soţia acestuia au ţinut să-i felicite pe membrii misiunii diplomatice române la Abuja pentru relaţiile "excelente" pe care le au cu autorităţile Nigeriei. Inginerul român a fost răpit pe data de 3 octombrie, de persoane înarmate, alături de patru britanici, un malaysian şi un indonezian, în timp ce doi angajaţi nigerieni au fost ucişi în timpul atacului asupra instalaţiei companiei Eket, din statul nigerian Akwa Ibom. Ministerul Afacerilor Externe a precizat că Emil Neagu a fost eliberat "ca urmare a demersurilor întreprinse de autorităţile române, prin intermediul ambasadei de la Abuja şi a eforturilor depuse de autorităţile nigeriene. Autorităţile române au afirmat că a fost cerută o răscumpărare, iar negocierile au avut loc între răpitori, autorităţile locale şi angajatorii care operau în Nigeria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite