Romanul unui om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Musicalul propus de Teatrul Evreiesc de Stat este o dramatizare modernă a romanului "Menahem Mendel" al lui Şalom Alehem, neîntrecut umorist şi clasic al literaturii idiş. Programat pentru

Musicalul propus de Teatrul Evreiesc de Stat este o dramatizare modernă a romanului "Menahem Mendel" al lui Şalom Alehem, neîntrecut umorist şi clasic al literaturii idiş. Programat pentru această duminică, de la ora 19.00, spectacolul "Romanul unui om de afaceri" oferă imaginea evreilor răsăriteni de la sfârşitul secolului al XIX-lea, prezentată de autor cu mult umor.

Personajul central este Menahem Mendl, un evreu, care îşi lasă nevasta şi copiii acasă, la Kasrilifca, şi pleacă la Odesa şi Iehupeţ cu scopul de a se îmbogăţi. În ciuda faptului că se străduieşte să devină un om de afaceri, toate iniţiativele lui sunt sortite eşecului.

Reprezentaţia reuneşte cântece şi dansuri tradiţionale evreieşti prezentate pe scenă de Nicolae Predica, Geni Brenda, Leonie Waldman Eliad, Nicolae Călugăriţa, Mihai Ciucă, Marius Călugăriţa, Anka Levana, Mircea Drâmbăreanu, Viorica Bantaş etc. Textul poate fi ascultat şi în limba română, la cască, în lectura actriţei Dorina Păunescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite