Românul care a şocat Manhattanul şi-a aruncat bloculîn aer ca să nu i-l "naţionalizeze" soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia produsă, luni, în New York, soldată cu prăbuşirea unui imobil cu trei etaje şi rănirea a 24 de persoane, a fost provocată de proprietarul acestuia. Nicholas Bartha, un medic român de

Explozia produsă, luni, în New York, soldată cu prăbuşirea unui imobil cu trei etaje şi rănirea a 24 de persoane, a fost provocată de proprietarul acestuia. Nicholas Bartha, un medic român de origine maghiară, a recurs la acest gest pentru a-şi încheia socotelile cu viaţa. Când pompierii l-au scos de sub dărâmături, Bartha încă trăia, dar şansele sale de supravieţuire sunt minime. Motivul care a declanşat criza ar fi divorţul dificil prin care trece.
Înainte de a da drumul robinetului de gaz de la subsolul imobilului, Bartha a trimis soţiei sale, Cordula, şi altor 20 de persoane, între care şi guvernatorului, un mesaj electronic de 15 pagini, în care conchide: "Nu voi fi expropriat, aşa cum au făcut comuniştii în România, în 1947". Bartha suferise o depresie în urma despărţirii de soţie, el fiind obligat să-i plătească patru milioane de dolari, sumă pe care nu putea s-o stingă fără a vinde imobilul din Manhattan. Nicholas Bartha locuieşte în Statele Unite din 1974. În octombrie 2001, soţia lui, de origine evreiască, a intentat acţiune de divorţ pentru că el obişnuia să monteze pe pereţii casei obiecte inscripţionate cu svastica, încercând să o enerveze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite