Romano Prodi: "Această crimă a rănit sufletul tuturor italienilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Romano Prodi, i-a trimis o scrisoare Capitanului Marinei Militare, Giovanni Gumiero, cu ocazia tragicei dispariţii a soţiei sale Giovanna

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Romano Prodi, i-a trimis o scrisoare Capitanului Marinei Militare, Giovanni Gumiero, cu ocazia tragicei dispariţii a soţiei sale Giovanna Reggiani, informează agenţia ANSA.

"Vreau să vă transmit sentimentele mele de profundă şi emoţionantă participare la imensa dumneavoastră durere. Moartea soţiei dumneavoastră a rănit inimile tuturor italienilor, care, ca şi mine, vi se alătură", a spus Prodi.

Ulterior Prodi a trimis o telegramă şi conducerii comunităţii evanghelice valdeze, reprezentată de Maria Bonafede: "Moartea barbară a Giovannei Reggiani a rănit inimile tuturor; vreau să exprim comunităţii valdeze, din care Giovanna făcea parte prin activităţi umanitare şi caritabile, cel mai sincer regret faţă de pierderea suferită."

REACŢII: Partidul "Forza Italia" cere demisia lui Veltroni

Partidul "Forza Italia" trage la răspundere guvernul pentru problemele în materie de siguranţă publică şi, în cadrul unei conferinţe de presă, cere demisia lui Walter Veltroni, primarul Romei, relatează ANSA.

Reprezentanţii partidului amintesc că Berlusconi a atras atenţia încă din luna februarie a anului trecut asupra situaţiei imigranţilor de pe malul Tibrului şi asupra indiferenţei care domnea în oraş.

"Trebuia să se întâmple o tragedie, precum cea a Giovannei Reggiani din Roma, pentru ca Veltroni să înţeleagă faptul că ar fi fost mai bun un decret decât cinci proiecte de lege pentru a găsi o soluţie problemelor fundamentale ale siguranţei cetăţenilor" a declarat vicepreşedintele partidului, Fabrizio Cicchitto.

Acesta a adăugat că "Romano Prodi este un mincinos când afirmă că guvernul anterior este responsabil de situaţia dificilă privind expulzările şi siguranţa publică. Singurii responsabili pentru cele întâmplate sunt Vetroni şi guvernul actual".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite