Românii, în topul spărgătorilor de case din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii ajung din nou în top. De această dată, este vorba de clasamentul celor mai "talentaţi" hoţi care fură din casele italienilor. În cea mai recentă operaţiune a poliţiei, pe tot

Românii ajung din nou în top. De această dată, este vorba de clasamentul celor mai "talentaţi" hoţi care fură din casele italienilor. În cea mai recentă operaţiune a poliţiei, pe tot teritoriul Italiei, românii s-au dovedit cei mai numeroşi străini care au ajuns după gratii. În timpul raziei, au fost prinse 47 de persoane de naţionalitate română, conaţionalii noştri fiind întrecuţi doar de italieni. 294 de persoane au fost arestate în timpul unei operaţiuni pentru prevenirea furturilor din locuinţe. Poliţiştii au dat o puternică lovitură bandelor de hoţi, împiedicând totodată şi punerea în practică a altor acţiuni deja planificate. Numai în Lombardia, regiune cunoscută pentru prezenţa unui mare număr de români, au fost arestate 71 de persoane, totodată fiind confiscate droguri, arme şi muniţie. Dintre cele 294 de persoane arestate, 183 sunt italieni, 47 români, 16 albanezi, iar restul au alte naţionalităţi.

Regiunile în care au fost înregistrate cele mai multe furturi în case sunt Piemonte (unde se află Torino), Lombardia (Milano), Veneto, Toscana, Emilia Romagna, Abruzzo, Sardegna, Calabria, Puglia şi Lazio (Roma). Autorităţile au comunicat că este vorba de bande care se organizează cu ocazia "loviturii" pe care urmează să o dea. Cei mai mulţi acţionează sub influenţa substanţelor stupefiante, în principal cocaină, care este administrată înainte de realizarea operaţiunii. Acesta este şi motivul care face dificilă înaintarea anchetei. În acelaşi timp, sociologii şi experţii în criminalistică îi avertizează pe italieni: "Nu vă baricadaţi în casă. Cel mai bun sistem antifurt sunt vecinii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite