Românii sperie Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care intră ilegal în Italia şi comit infracţiuni sunt din ce în ce mai vizibili în ochii opiniei publice din Cizmă. Există riscul ca italienii să se alăture altor europeni

Românii care intră ilegal în Italia şi comit infracţiuni sunt din ce în ce mai vizibili în ochii opiniei publice din Cizmă. Există riscul ca italienii să se alăture altor europeni îngrijoraţi de "invazia" din ţările balcanice. S-au efectuat deja arestări în baza legilor anti-imigraţie, infracţiunile comise de români "prind" prima pagină, iar tragedia constructorului român din Sicilia pune în lumină munca la negru.

Arestaţi la Bologna în baza Legii Bossi-Fini
Un autobuz plin cu români a fost oprit la Bologna într-un bliţ al poliţiei: 18 persoane se află în anchetă, cinci dintre acestea fiind arestate pentru încălcarea legii imigraţiei în peninsulă. Serviciul de transport ilegal de cetăţeni români a fost descoperit după ce autobuzul a fost oprit la o intersecţie de la periferia oraşului Bologna. La bordul Mercedesului erau cei 16 pasageri, plus doi şoferi care conduceau pe rând. Cinci pasageri, între care două femei şi trei bărbaţi, erau deja expulzaţi din Italia, motiv pentru care au fost arestaţi de această dată, în baza Legii Bossi-Fini, legea imigraţiei. Autorităţile au descoperit că românii lucrau la negru şi se întorceau "la serviciu" din vizita făcută părinţilor din România. Potrivit poliţiei, acest tip de transport este foarte frecvent. Îi determină să afirme acest lucru faptul că autobuzul este proprietatea unei firme româneşti care se ocupă cu acest tip de activitate şi că respectiva firmă are multă publicitate în România. Autobuzul a fost sechestrat de Poliţia Municipală, iar cei doi şoferi au fost amendaţi, întrucât carnetul lor de conducere nu era recunoscut în Italia. Românii plătiseră pentru un bilet dus-întors între România şi Bologna între 130 şi 180 de euro, în funcţie de distanţa dintre oraşul din care proveneau şi graniţa României.

Copil de cerşetor, decedat pe stradă
Un nou-născut de numai două luni, fiul unui cuplu de români, a murit, sâmbătă, la Bologna. Cadavrul său a fost găsit de personalul de la ambulanţă în via Emilia Ponente, la periferia oraşului. Micuţul era împreună cu mama sa, la marginea străzii. Se pare că decesul a survenit din cauze naturale, şi din primul referat al medicilor reiese că pe corpul său nu s-au găsit urme de violenţă. Potrivit primelor informaţii, părinţii acestuia sunt clandestini în Italia şi trăiesc în nişte barăci în zona Borgo Panigale.

Ex-ambasador ONU, bătut şi jefuit
Fostul ambasador al ONU la Roma, Ottorino Jannone, în vârstă de 68 de ani, a ajuns la spital după ce a fost bătut şi jefuit de o bandă de trei români. Aceştia au intrat în vila sa, informează "Corriere della Sera". "M-au bătut şi m-au atacat", a spus fostul ambasador, cu ultimele forţe, înainte de a-şi pierde cunoştinţa. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru grave leziuni în zona feţei. Ambasadorul pensionar era singur acasă şi dormea. Cu un obiect de fier, românii au deschis uşa care dădea în spatele vilei şi au intrat în bucătărie. Probabil ar fi vrut să fure obiecte de argint din bucătărie, dar ambasadorul s-a trezit şi le-a stricat planul. A fost legat de un scaun şi bătut timp de aproape o oră.

"Supravieţuitorul din Sicilia", mort la spital
Românul de 32 de ani prins sub grinzile blocului prăbuşit în Sicilia a supravieţuit două zile sub fiare şi ciment, dar nu a mai rezistat după ce picioarele i-au fost amputate. Mircea Spiridon era căsătorit şi tată a trei copii. Anchetatorii trebuie să afle de ce românul se afla în clădire în momentul prăbuşirii şi mai ales, numărul persoanelor care lucrau "la negru".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite