Românii, seduşi de saltimbancii de la circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artişti în costume viu colorate alunecă şi se caţără pe „Prăjinile chinezeşti“
Artişti în costume viu colorate alunecă şi se caţără pe „Prăjinile chinezeşti“

Celebra companie Cirque du Soleil a „electrizat“ publicul la primul show susţinut în România. De astăzi şi până duminică, acrobaţii vor mai avea şase reprezentaţii la complexul Romexpo din Bucureşti.

Trupa canadiană de circ a prezentat miercuri, la Bucureşti, cel mai longeviv spectacol al său, „Saltimbanco", care i-a ţinut cu sufletul la gură pe cei 4.000 de spectatori prezenţi la Romexpo. Acrobaţii, majoritatea foşti sportivi de performanţă, au oferit demonstraţii uimitoare de forţă şi echilibru, executate cu o precizie matematică. Nu degeaba Cirque du Soleil este considerată cea mai bună trupă de gen din lume, acrobaţii fiind supranumiţi „zeii circului".

„Este un show reprezentativ pentru Cirque du Soleil şi este perfect pentru a fi prezentat de fiecare dată când ajungem într-o ţară pentru prima oară. În 1992, regizorul Franco Dragone şi echipa sa au vrut un spectacol care să ilustreze bucuria de a trăi. S-au inspirat din perioada grea a Războiului din Golf şi au creat ceva care să transmită bucurie, ideea de comunitate, de oameni care trăiesc împreună într-o lume fericită", a declarat pentru „Adevărul" Andrew Corbett, asistentul directorului artistic al Cirque du Soleil. Cei 51 de artişti din spectacol provin din peste 20 de ţări. Acrobaţii dau dovadă de o naturaleţe uimitoare, care ascunde munca incredibilă ce stă în spatele mişcărilor agile, executate perfect.

Spectacolul pune accent pe om

Spectatorii care vor asista la următoarele spectacole nu vor avea ocazia să vadă numere obişnuite sau dresuri de animale, pentru că show-ul evidenţiază capacităţile fizice ale artiştilor.

„Saltimbanco“, un show plin de culoare



„Show-ul «Saltimbanco» se concentrează pe om, pe ceea ce poate face fiinţa umană şi este foarte interactiv. Ideea a fost să se arate cât de uimitoare sunt fiinţele umane, ce sunt capabile să facă. De aceea nu se folosesc animale", adaugă Andrew Corbett.

Visătorul, Baronul şi Stăpânul Inelelor sunt personajele-cheie şi fac trecerea de la un act la celălalt. Clovnul Eddie este responsabil cu buna dispoziţie şi încântă spectatorii cu mimica sa, punctată pe alocuri de sunete ce-i completează acţiunile. Persoane din public se pot trezi brusc pe scenă, în compania lui Eddie, reuşind împreună să creeze numere ce fac deliciul tuturor. Muzica este interpretată live, iar jocurile de lumini şi costumele oferă o atmosferă de vis.

„Saltimbanco“, un show plin de culoare

 „Adagio“, o demonstraţie de forţă şi graţie

Momente periculoase

Publicul este ţinut cu sufletul la gură în timpul celor mai periculoase momente din „Saltimbanco": „Prăjinile chinezeşti" şi „Leagănul rusesc". Îmbrăcaţi în costume viu colorate, artiştii se suie cu o uşurinţă uimitoare pe prăjinile înalte de 7 metri. Mai departe, luându-şi avânt în „Leagănul rusesc", acrobaţii fac salturi la înălţimea de 12 metri, aterizând fie pe picioarele lor, fie pe umerii partenerilor sau direct în vârful unei piramide umane.

Momentele de trapez şi bungee nu sunt mai prejos, parcă sfidează gravitaţia, iar jonglerul execută un număr spectaculos care include folosirea a trei până la opt mingi. Boleadorul, un instrument simplu de percuţie confecţionat dintr-o greutate ataşată la capătul unei corzi, este mânuit cu o viteză uimitoare de doi artişti care dansează în acelaşi timp flamenco.

„Saltimbanco" este o combinaţie de elemente de circ tradiţional, dans şi muzică. La finalul reprezentaţiilor, show-ul va strânge la Romexpo peste 36.000 de spectatori. Show-urile au fost sold-out, însă organizatorii au decis să elibereze unele locuri blocate iniţial de o parte a echipamentului tehnic, astfel că se mai pot achiziţiona bilete din reţeaua
Eventim.

 „Adagio“, o demonstraţie de forţă şi graţie

Clovnul Eddie smulge spectatorilor hohote de râs



36.000 de spectatori sunt aşteptaţi, în total,la spectacolele pe care Cirque du Soleil le susţine la Bucureşti.

Programul spectacolului „Saltimbanco"

- Au mai rămas şase reprezentaţii ale show-ului. Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi de pe eventim.ro.
- Vineri, 10 februarie - 16.00 şi 20.00
- Sâmbătă, 11 februarie - 16.00 şi 20.00
- Duminică, 12 februarie - 12.00 şi 16.00

Clovnul Eddie smulge spectatorilor hohote de râs
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite