Românii au sărbătorit "Noaptea europeană a liliecilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, în luna octombrie, în ţările europene se sărbătoreşte "Noaptea europeană a liliecilor", eveniment care îşi propune să atragă atenţia publicului larg asupra situaţiei

În fiecare an, în luna octombrie, în ţările europene se sărbătoreşte "Noaptea europeană a liliecilor", eveniment care îşi propune să atragă atenţia publicului larg asupra situaţiei dezastruoase în care se află aceste mici animale. În România, evenimentul a început aseară la Cluj şi se va desfăşura în peste 10 oraşe din România. Acesta are ca scop popularizarea şi conştientizarea oamenilor asupra importanţei protejării liliecilor.

"Oamenii ştiu în general prea puţin despre lumea liliecilor. Acest eveniment, care se organizează anual în peste 30 de ţări europene, este o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei asupra necesităţii protejării speciilor de lilieci. Începând cu anul 2000, noi organizăm acest eveniment în fiecare an", a spus Szodoray-Paradi Farkaş, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Liliecilor din România.

Convenţie pentru protecţia liliecilor

Noaptea Europeană a Liliecilor se organizează în toate ţările europene semnatare ale Convenţiei privind protecţia liliecilor. Între acestea se numără Germania, Franţa, Belgia, Italia, Elveţia şi Ungaria. România a semnat acest act în anul 1999, cu atât mai mult cu cât în ţara noastră există cea mai mare colonie de lilieci din Europa.

"În cadrul evenimentului de la Cluj a existat o expoziţie de fotografie, jocuri pentru copii şi ieşiri cu detectoarele de ultrasunete pe teren pentru depistarea liliecilor", a precizat unul dintre pasionaţi, Szodoray-Paradi Farkaş. În plus, specialiştii în domeniu care vor fi prezenţi la eveniment vor fi pregătiţi să răspundă la toate întrebările vizând protecţia liliecilor pe care publicul va dori să le pună.

Evenimentul este organizat de EUROBATS, respectiv Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca - Muzeul de Speologie "Emil Racoviţă", Casa de Cultură a Studenţilor şi Expo Transilvania. (Francisca M. Catană)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite