"Românii şi cei originari din România nu au avut de suferit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Israel se estimează circa 400.000 de evrei originari din România şi, de asemenea, circa 50.000 de muncitori pe şantierele de construcţii. O parte dintre aceştia trăiesc în cele două

În Israel se estimează circa 400.000 de evrei originari din România şi, de asemenea, circa 50.000 de muncitori pe şantierele de construcţii. O parte dintre aceştia trăiesc în cele două oraşe, Haifa şi Nahariya, atacate de rachetele Hezbollah.

- În cele două oraşe israeliene atacate de rachetele Hezbollah joi seara trăiesc foarte mulţi originari din România. Aveţi veşti despre ce se întâmplă acolo?
- Din fericire, cei care trăiesc în aceste zone sunt destul de calmi, deoarece sunt obişnuiţi cu astfel de ameninţări. Din informaţiile noastre, nici un originar din România nu a fost afectat.
- Aţi reuşit să vorbiţi cu vreunul dintre aceştia?
- Am vorbit ieri după-amiază cu doctoriţa Rene Tender, originară din România, care lucrează la Spitalul din Nahariya. Ea a mai povestit că deja exista un mort şi mai mulţi răniţi care au fost aduşi la spitalul unde lucrează.
- În cele două oraşe sunt muncitori români în construcţii?
- Nu. În special, în Haifa, sunt foarte mulţi intelectuali originari din România. Muncitori români pe şantiere, nu.
- Puteţi face o estimare a numărului originarilor din România aflaţi în cele două oraşe?
- Greu de spus. Sunt însă foarte mulţi. Cel mai important centru cultural al evreilor originari din România se află la Haifa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite