Românii, cei mai numeroşi turişti străini care au vizitat Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1,3 milioane de persoane au vizitat în acest an Bulgaria, dintre care 600.000 de români şi-au petrecut oficial vacanţa la vecinii de peste Dunăre Beneficiind de avantajul distanţei nu

1,3 milioane de persoane au vizitat în acest an Bulgaria, dintre care 600.000 de români şi-au petrecut oficial vacanţa la vecinii de peste Dunăre

Beneficiind de avantajul distanţei nu foarte mari, în acest an, românii au luat cu asalt litoralul bulgăresc. Astfel, ţara noastră a asigurat cel mai mare număr de turişti care fie şi-au petrecut vacanţa la vecinii de peste Dunăre, fie au ales să tranziteze această regiune în drumul lor către alte destinaţii.

Potrivit presei bulgare, cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Bulgaria în intervalul ianuarie-septembrie 2007 au fost români, respectiv 1,3 milioane de persoane, în creştere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut, jumătate dintre aceştia fiind în tranzit către Grecia.

Din numărul total de vizitatori români, 600.000 de persoane şi-au petrecut oficial vacanţa în Bulgaria. Isteria litoralului bulgăresc i-a cuprins până şi pe nemţi, ţară care ocupă locul doi după numărul turiştilor.

Datele oficiale bulgare arată că 730.000 de nemţi au vizitat Bulgaria în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 17% faţă de perioada similară din 2006. Dintre aceştia, 520.000 de germani şi-au petrecut vacanţa în Bulgaria, iar restul au fost în tranzit.

Numărul de turişti britanici care au intrat în Bulgaria în primele nouă luni ale acestui an a crescut cu 7%, la 410.000 de persoane, dintre care 30.000 şi-au continuat călătoria către alte destinaţii.

Cea mai semnificativă creştere anuală s-a înregistrat în cazul vizitatorilor din Malta, dar avansul este explicabil prin baza de comparaţie foarte scăzută. În acest an, circa 4.000 de cetăţeni din Malta au trecut graniţele Bulgariei. De asemenea, numărul vizitatorilor ungari a înregistrat un avans puternic, de 90%, la 120.000 de persoane.

Cheltuiala medie a fost de 340 de euro

Potrivit oficialilor bulgari, per ansamblu, numărul turiştilor din Bulgaria a crescut în primele nouă luni cu 7% faţă de anul trecut, înregistrându-se 4,5 milioane de turişti. Turiştii străini care au vizitat Bulgaria au cheltuit în medie 340 de euro, 70% din ei preferând hotelurile de trei sau patru stele. Turiştii bulgari au cheltuit în medie 300 de euro şi au preferat locaţii cu costuri mai scăzute de cazare.

"În ciuda numărului în creştere al turiştilor din Europa de Est, aderarea la UE şi introducerea vizelor pentru Serbia şi Macedonia au scăzut numărul de turişti din aceste ţări, cauzând pierderi de venituri estimate la 127,8 milioane de euro. Dar aceste pierderi au un impact scăzut asupra sectorului, ale cărui venituri au crescut cu 17% în primele nouă luni ale anului", a declarat recent şeful direcţiei de turism, Anelia Krushkova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite