Românii se întorc acasă, scade numărul elevilor din şcoli - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Elevi români şi marocani lasă şcoala pentru a se întoarce în ţara de origine”, relevă „La Mañana”, din Llerida. În Llerida, profesorii din şcoli au observat că, treptat, numărul

Elevi români şi marocani lasă şcoala pentru a se întoarce în ţara de origine”, relevă „La Mañana”, din Llerida. În Llerida, profesorii din şcoli au observat că, treptat, numărul elevilor este din ce în ce mai mic. Principalul motiv al acestui fenomen este întoarcerea copiilor români şi marocani, împreună cu familiile lor, în ţara de origine. Criza economică din Spania determină familiile de străini să se întoarcă în ţară. Deocamdată nu se ştie exact numărul copiilor care au plecat.

Limba fără frontiere”, intitulează publicaţia „Huelva Informacion”, un articol din pagina de societate. Este vorba despre o asociaţie de locatari din Nuevo Higueral, Huelva, Andaluzia, care a organizat cursuri gratuite de limba spaniolă pentru străini. Majoritatea „elevilor” sunt cetăţeni de naţionalitate română şi marocană.

CITE oferă informaţii pentru aproximativ 5.000 de străini pe an”, informează „Norte de Castilla”. CITE sau Centrul de Informaţii pentru Imigranţi din Zamora a oferit în 2008 consultanţă pentru mai mult de 5.000 de persoane. Majoritatea sunt de naţionalitate română sau originari din America de Sud.

Arestaţi pentru că nu aveau drept de rezidenţă pe teritoriul spaniol”, relevă „Diario Critico de Valencia”. În cadrul „Operaţiunii Nomazii”, Poliţia Locală din Castellon a controlat 107 persoane fără adăpost care îşi duc veacul pe străzile oraşului. În general, acestea se ocupau cu dirijarea şoferilor către locurile de parcare, în zonele periferice ale oraşului, „serviciu” pentru care pretindeau câţiva euro. Dintre cei cercetaţi, 11 sunt de naţionalitate română.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite