Românii au luat o medalie de aur la Olimpiada Corală din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a clasat pe locul 14 la Olimpiada Corală Internaţională din Graz Austria, după două săptămâni de competiţie. După cea de-a doua etapă a competiţiei, bilanţul final

România s-a clasat pe locul 14 la Olimpiada Corală Internaţională din Graz Austria, după două săptămâni de competiţie. După cea de-a doua etapă a competiţiei, bilanţul final clasează România pe locurile 12-14, la egalitate de medalii obţinute, câte 6, cu Sri Lanka şi Filipine. Podiumul olimpiadei a fost împărţit de China, Austria şi Rusia, cu câte 37, 35 respectiv 31 de medalii. La competiţie au participat peste 20 de mii de persoane, în 440 de coruri din peste 90 de ţări.

România a obţinut şi o medalie de aur, la categoria cor mixt de cameră, prin Corul bucureştean Cânt Coral România, condus de Voicu Popescu, reprezentantul ţării noastre în Asociaţia Internaţională de Cânt Coral. Cânt Coral România a obţinut şi o medalie de argint, la categoria folclor. Tot la categoria folclor a mai obţinut medalie de argint şi corul bucureştean Carmina Tenera, dirijat de Constantin Popescu. În prima săptămână de concurs, au obţinut medalii de argint Corul Junior Vip din Cluj, la categoria copii, dirijat de Anca Mona Mariaş, Consonanţe din Bucureşti, dirijor Lăcrimioara Ana Pauliuc, la categoriile muzică sacră şi cor mixt. Diplome de argint şi de bronz au obţinut Vlăstarele Orăştiei, dirijor Androne Petru Eli şi Corala Memorial din Timişoara, dirijor Alexandru Creţulescu, concurenţi la categoriile foclor, muzica sacră şi gospel.

În cursul Olimpiadei Corale, Asociaţia Corală Internaţională, în care România este reprezentată, alături de alte 70 de naţiuni, a trimis un comunicat la UNESCO, prin care se cere acordarea unei mai mari atenţii educaţiei artistice şi muzicale copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite