Românii, lăsaţi la sol de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două companii low-cost au dat faliment, rupând legătura cu Italia şi Spania

lor. Singura soluţie rămasă pentru a fi alături de cei dragi este achiziţionarea altor bilete, la o altă companie aeriană, însă există riscul de a nu mai găsi locuri, întrucât majoritatea curselor sunt deja pline ochi.
Zborurile Club Air spre România şi Moldova au fost suspendate
Club Air şi-a lăsat clienţii în aer, printr-un mesaj postat pe site-ul companiei: "Informăm toţi pasagerii că, din cauza unei grave crize financiare şi operative, toate zborurile sunt suspendate până la o dată ulterioară. Ne cerem scuze pentru neplăcerea creată". Anunţul nu îi lămureşte pe clienţi dacă îşi vor mai primi banii înapoi.
Compania şi-a pierdut dreptul de operare începând cu data de 12 decembrie "ca urmare a prelungirii crizei financiare", după cum se arată în comunicatul autorităţii aeronautice italiene. Compania low-cost era monitorizată de mai multe luni şi ENAC luase deja măsuri restrictive asupra validităţii licenţei. Pe scurt, compania avea probleme de organizare şi gestiune, care i-au diminuat posibilitatea de a menţine un anumit standard de siguranţă a zborului. Celelalte companii aeriene au fost "invitate" de ENAC să preia şi clienţii Club Air, însă până acum au arătat disponibilitate numai My Air şi Alpi Eagles, unde biletele ar fi valabile, după plata unei anumite sume. Club Air avea sediul operativ la Verona şi realiza principalele zboruri către România şi Moldova. Cursele plecau din Ancona, Bari, Bologna, Florenţa şi Verona, şi ajungeau în România la Bacău, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Blocaţi pe aeroportul din Madrid
Românii care muncesc în Spania şi vor să se întoarcă acasă de Sărbători au avut parte de o surpriză neplăcută, după ce autorităţile spaniole au suspendat licenţa de zbor a companiei Air Madrid la sfârşitul săptămânii trecute. Mulţi dintre ei aveau bilete cumpărate la compania spaniolă low-cost, ale cărei avioane sunt acum blocate la sol. Peste 1.000 de români sunt afectaţi direct de această măsură, în condiţiile în care Air Madrid opera săptămânal trei curse dus-întors Spania - România. Compania privată Air Madrid a fost înfiinţată în 2003. Un an mai târziu a devenit operaţională prin achiziţionarea a două aeronave de tip Airbus. Cu aceste avioane, firma a întreprins zboruri spre America Centrală şi de Sud. În 2005, Air Madrid şi-a extins aria de activitate şi parcul de avioane şi a început să opereze şi în Europa, cu destinaţii ca Paris, Roma şi Bucureşti. Anul trecut, din luna septembrie, compania spaniolă a început să aibă probleme: avioanele plecau cu întârziere din Madrid pentru că nu primeau avizul de decolare din cauza condiţiilor precare ale aeronavelor. (V.M.)

Traficul s-a triplat în vămile din Vest
Traficul la vămile din vestul ţării creşte de la o zi la alta. Una dintre cele mai aglomerate este Vama Nădlac, din judeţul Arad. Aproape nouă mii de persoane au intrat, pe aici, în ţară în ultimele 24 de ore, ceea ce a determinat autorităţile să suplimenteze atât benzile de intrare, cât şi numărul lucrătorilor vamali. Traficul de călători a crescut şi la Vama Cenad. Numărul celor care au ales să intre, pe aici, în ţară, a ajuns numai ieri-dimineaţă la patru mii. "Poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca în zilele următoare să crească traficul. În funcţie de numărul călătorilor, vor fi reconfigurate fluxurile de control, în special pe sensul de intrare în ţară, pentru a preveni blocajele", a declarat Viorel Alexe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara. (A. Szoke)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite