Românii sunt invitaţi să-şi adune gunoaiele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Tuborg şi Ministerul Mediului au lansat ieri programul de mediu "Tu şi Umbrela Verde - Mereu Aproape", prin care românii vor fi informaţi şi educaţi cu privire la starea mediului

Compania Tuborg şi Ministerul Mediului au lansat ieri programul de mediu "Tu şi Umbrela Verde - Mereu Aproape", prin care românii vor fi informaţi şi educaţi cu privire la starea mediului înconjurător.

Organizatorii campaniei îşi propun să schimbe mentalitatea celor care aruncă gunoiul pe stradă şi totodată să le schimbe atitudinea faţă de natură.

Programul va cuprinde acţiuni la care vor participa mai multe vedete ale televiziunii Antena 1, menite să-i convingă pe români că trebuie să respecte natura.

Sub sloganul "Să păstrăm România curată!", vedetele vor participa şi la mai multe acţiuni de colectare a deşeurilor.

Televiziunea va difuza o serie de minidocumentare ce vor reflecta consecinţele indiferenţei oamenilor faţă de calitatea mediului.

Organizatorii spun că în realizarea acestor minidocumentare s-a pornit de la premisa că mulţi români nu sunt suficient de bine informaţi despre efectele negative pe care anumite acţiuni ale lor le au asupra mediului înconjurator. "Probabil nu cunosc dimensiunea pe care o capătă deteriorarea mediului înconjurator în urma celor mai mici gesturi, aparent inofensive şi singulare.

Multiplicate însă, acestea schimbă dramatic mediul în care trăim, spune una dintre vedetele de televiziune ce participă la proiect.

În cadrul campaniei s-a lansat şi un site, www.umbrelaverde.ro, care va reprezenta un loc de întâlnire virtual pentru toţi cei care consideră că protejând mediul înconjurător, protejează viaţa.

Pagina de internet va cuprinde atât informaţii utile despre mediu, cât şi opiniile şi observaţiile vizitatorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite