Românii invadează plajele Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de pe cer, valurile condimentate ale Mării Egee şi hainele chinezeşti şi pakistaneze din prăvălii. Învaţă româneşte, sârbeşte, poloneză şi germană. Te tratează cu respect, pentru că

de pe cer, valurile condimentate ale Mării Egee şi hainele chinezeşti şi pakistaneze din prăvălii. Învaţă româneşte, sârbeşte, poloneză şi germană. Te tratează cu respect, pentru că vorbeşti o limbă pe care o înţeleg perfect: euro...

Meniuri româneşti în Paralia
Paralia Katerini. 75 km sud de Salonic şi 20 km de Muntele Olimp. Muntele se scurge în mare. Restaurantele au meniuri în mai multe limbi, iar româna are pagină specială. Grecii nu gătesc ciorbă de burtă, ci "ficăţei", "ciorbiţă românească de pui" şi "cârnăciori". "Vorbim şi gătim româneşte", "Ofertă specială", "Specialităţi de porc". Peste tot, limba română face poftă de mâncare. La magazinele din Paralia şi Olympic Beach, orăşele despărţite de doar câţiva kilometri, vânzătorii spun preţul în româneşte. Unii dintre ei au un accent dubios de autentic. Asta pentru că sunt chiar de-ai noştri. Grecii angajează românce pentru că sunt sexy, ştiu să vândă şi nu se lasă înduplecate de cererile de reducere ale compatrioţilor. Unele au venit să lucreze doar în sezonul estival, altele vor să-şi întemeieze o familie aici.

Excursii de o zi
Agenţiile de turism din Olympic Beach şi Paralia Katerini organizează excursii de o zi, cu autocarul, în toate punctele spectaculoase ale Greciei. Muntele Olimp (15 euro), Insula Skiathos (35 euro), Meteora (25 euro), Atena (35 euro) sunt destinaţiile predilecte ale turiştilor. Un sejur de şase sau şapte nopţi de cazare în aceste localităţi costă între 99 şi 180 de euro, cu sau fără masă inclusă în preţ. Drumul cu autocarul poate dura 15 ore sau chiar mai mult, în funcţie de blocajul de la vamă.

5.000 de români pe săptămână, în Grecia
În prezent, spre Grecia operează, săptămânal, 15 curse charter, operate de agenţiile de turism Prestige Tours, Promot Service, Colibri, Paralela 45, Sun Holidays, MTM, Kartago, Calibra, Sun Medair, Kusadasi, Kara Travel şi Best Comtur. Destinaţiile preferate de turiştii care pleacă cu curse charter sunt Salonic, Creta, Rhodos şi Corfu. Mai multe agenţii operează circa 40 de autocare săptămânal către nordul Greciei (Paralia, Katerini), destinaţii mai ieftine, pentru turismul de masă. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism apreciază că pentru cursele charter optează circa 1.500-2.000 de turişti pe săptămână, iar pentru nordul Greciei, cu autocarul, circa 2-3.000 de turişti.

Cât costă distracţia
* Închiriere 24 ore ATV - 20 euro
* Închiriere motoscuter -15 euro
* Închiriere maşină - 60 euro
* Închiriere bicicletă - 10 euro
* Bere - la terasă - 1,5 euro/0,5 l
* Intrare la discotecă - 8-10 euro
* Închiriere umbreluţă şi şezlong - 2 euro sau achiziţionarea unui produs de la terasa care le administrează

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite