„Românii nu suferă din cauza crizei economice” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reportaj realizat printre cetăţenii de naţionalitate română, arată că aceştia nu se simt afectaţi de criza economică şi, decât să se întoarcă în ţara de baştină, mai bine „strâng cureaua” în Spania; iar locală din Castellon prezintă povestea şocantă a unei românce sechestrate împreună cu fiul său.

”Sechestraţi în Castellon”, intitulează ”Las Provincias”

O româncă şi copilul ei de 11 ani, au fost sechestraţi de iubitul femeii, tot de naţionalitate română, într-o hală industrială, în apropiere de Castellon. Victima a anunţat poliţia şi, după cum au declarat oamenilor legii, era închisă în hală de mai bine de trei săptămâni. Faptul că, de câteva zile, nu îi dădea nici măcar apă să bea, a determinat-o să sune la poliţie. Cu toate acestea, după cum informează surse din cadrul poliţiei din Castellon, românca nu vrea să-şi denunţe agresorul.

„Arestaţi pentru că angajaseră imigranţi fără acte”, publică „El Periodico” de Extremadura.

Poliţia de frontieră din Badajoz, Extremadura, a arestat patru persoane, un român şi trei spanioli, acuzaţi că au angajat, fără contract, ca dulgheri, mai mulţi muncitori care nu aveau acte în regulă.

„Va fi o singură secţie de vot pentru români”, anunţă ziarul „Las Provincias”.


Trimisul din partea guvernului român, Petre Roman, aflat la Castellon în acest sfârşit de săptămână, i-a îndemnat pe români să meargă devreme la vot, deoarece, la alegerile de la sfârşitul lunii noiembrie, în Castellon, va exista o singură secţie de votare.

„24 de muncitori români au dormit în autogară”, scrie „Hoy”.

Deoarece autobuzul în care trebuiau să se întoarcă în România nu avea locuri şi pentru ei, 24 de muncitori români, care au lucrat timp de două luni la culesul măslinelor în localitatea Cortes de Peleas, din Badajoz, au fost nevoiţi să doarmă sub cerul liber în noaptea de sâmbătă spre duminică, în autogară. Abia duminică, la ora 16.00, au pornit într-un autobuz înspre patria mamă. Crucea Roşie le-a oferit pături, lapte şi biscuiţi pentru a putea trece noaptea cu bine.

„Muncitorii români din Spania nu se plâng din cauza crizei economice”, informează "Antena 3”.

Un reportaj realizat de către postul de televiziune spaniol arată că românii care locuiesc în Spania nu se plâng din cauza crizei economice. Aceştia nu se intorc în ţară, deoarece, spun ei, salariile sunt încă prea mici acasă. Aşa că preferă să treacă prin criza economică din Spania, decât să se întoarcă în România.

„Mai bine de 171.000 de străini dispun de card de rezidenţă în Baleare”, relevă „Europa Press”.

Într-o singură lună, numărul străinilor care locuiesc în insulele Baleare şi care au drept de rezidenţă în Spania a scăzut cu 2,28%, la 3.876 de persoane. Conform datelor oferite de către Observatorul Permanent al Imigraţiei din Spania, la ora actuală, în insule locuiesc 171.000 de străini, dintre care 10.096 sunt de naţionalitate română.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite