Românii pun tot mai puţini bani deoparte pentru zile negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii pun tot mai puţini bani deoparte pentru zile negre
Românii pun tot mai puţini bani deoparte pentru zile negre

Două treimi dintre românii din mediul urban nu economisesc deloc, arată un studiu realizat de IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinţe, citat de NewsIn.

Citeşte şi:
Adevarul.es: Unde să strângem bani pentru zile negre?
Adevarul.it: Peste jumătate dintre români nu economisesc

Numărul românilor care nu economisesc deloc, din rândul populaţiei urbane, a crescut de la 56% în 2007, la 67% în 2009. În acelaşi timp, sunt tot mai puţine persoane care puneau bani deoparte pentru zile negre. Numărul celor care economiseau a coborât la 13%, de la 16% cu doi ani în urmă.
Totodată, numărul celor care economisesc o dată la două sau trei luni a scăzut uşor, la 17% în 2009 de la 18% în 2007. Astfel, restul de 3% dintre locuitorii din mediul urban economisesc mai rar de două sau trei luni, faţă de 10% cu doi ani în urmă.
Studiul mai arată că aproape jumătate dintre locuitorii din mediul urban cred că situaţia lor economică s-ar putea înrăutăţi. De asemenea, aceştia consideră şomajul o ameninţare pentru ei înşişi sau pentru cineva din familie.

85% din români investesc în renovarea locuinţei

Numărul celor care intenţionează să investească în locuinţă a crescut la 85% din populaţia urbană în 2009, de la 72% în 2007. Cea mai mare parte, peste jumătate dintre respondenţii din mediul urban vor să adauge dotări noi în locuinţă. În 2007, doar 40% dintre locuitori avea în plan modificarea locuinţei.
Totodată, 16% din locuitori vor să cumpere o locuinţă pentru copii, faţă de cei 8% în 2007. În plus, 15% din persoanele chestionate din mediul urban doreau să cumpere o locuinţă, faţă de 13% în 2007. Construirea unei case este totuşi o opţiune tot mai puţin luată în calcul de români. Astfel, doar 12% din ei intenţionează să îşi ridice o casă, comparativ cu cei 15% care îşi doreau acest lucru în 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite