Românii au cheltuit50 milioane de euro în Halkidiki

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea din peninsula elenă a fost, în acest an, principala atracţie turistică estivală pentru români. Halkidiki a fost în vara acestui an una dintre cele mai frecventate destinaţii

Staţiunea din peninsula elenă a fost, în acest an, principala atracţie turistică estivală pentru români.

Halkidiki a fost în vara acestui an una dintre cele mai frecventate destinaţii turistice din Grecia pentru nu mai puţin de 100.000 de români. Pentru anul viitor, asociaţiile de turism din staţiunea grecească aşteaptă un număr mult mai mare de turişti de pe plaiurile mioritice, pentru că majorarea de preţuri va fi una nesemnificativă.

Contractele cu turiştii din România le-au adus încasări patronilor greci din Halkidiki estimate la 50 milioane de euro. "Anul acesta au sosit aici circa 100.000 de turişti români care au cheltuit în medie 500 de euro pentru un sejur. Pentru anul viitor, estimăm o creştere cu aproximativ 20% a numărului de turişti din România, ca urmare a serviciilor oferite în regiune, a apropierii geografice dintre cele două ţări şi, nu în ultimul rând, a preţurilor practicate în Halkidiki", a declarat preşedintele Asociaţiei Hotelurilor din Halkidiki, Gerasimos Bakogiannis.

Potrivit oficialului grec, numărul mare al turiştilor care au ales ca destinaţie staţiunea elenă este aşteptat să devină mai mare, pentru că majorarea preţurilor pentru pachetele turistice de anul viitor nu vor creşte cu mai mult de patru la sută. "Preţurile pachetelor turistice nu vor creşte semnificativ anul viitor, avansul urmând să fie cuprins între 2% şi 4%, ceea ce va fi un element de atracţie", a precizat Bakogiannis.
Anul acesta, tariful mediu pentru şapte nopţi de cazare a variat între 180 de euro şi 250 euro, în cazul hotelurilor de două stele, şi între 250 de euro şi 300 de euro, pentru unităţile de trei stele.

Paralia Katerini, următoarea destinaţie preferată de români

După regiunea Halkidiki, care ocupă primul loc în topul preferinţelor a aproximativ 35% din români, pe următoarele locuri se situează Paralia Katerini, Creta, Rodhos şi Corfu. În Halkidiki există aproximativ 500 de hoteluri, cu un total de 50.000 de paturi, din care 10 unităţi aparţin categoriei de lux, 70 de hoteluri sunt clasificate la patru stele, iar diferenţa aparţine segmentului de două şi trei stele. În timp ce turismul din Grecia se bucură de succes, românii caută soluţii de organizare a sistemului pentru a-şi spori credibilitatea ofertelor pentru anul viitor.

Astfel, patronatul agen-ţiilor de turism din România intenţionează să iniţieze în acest an un sistem de monitorizare şi clasificare a managementului şi serviciilor din hoteluri, primele hoteluri monitorizate fiind cele de pe litoral. "Vom monitoriza doar calitatea managementului şi a serviciilor. Sperăm ca sistemul să determine o emulaţie prin care hotelierii să vrea să fie agreaţi, iar nivelul serviciilor să crească", a declarat Adrian Voican, membru în conducerea Patronatului Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite