„Românii îi lasă pe africani fără locuri de muncă” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii de origine africană care au emigrat în Andaluzia pentru a căuta un loc de muncă în agricultură se plâng de faptul că, în acest an, angajatorii s-au mulţumit doar cu lucrători aduşi cu contract din România.

„Apărătorul poporului cere să fie investigată dărâmarea unor barăci din Vall”, titrează ziarul local „Levante”.

Apărătorul poporului din localitatea Vall D’Uixo, Castellon, acuză primăria din oraş că a făcut abuz de putere în momentul în care a ordonat dărâmarea a două barăci din lemn în care locuiau două familii de cetăţeni de naţionalitate română.

Acesta susţine că primăria nu a avut ordin judecătoresc pentru a putea evacua familiile şi a dărâma barăcile.

„Imigranţii merg din Jaen în Cordoba pentru a căuta un loc de muncă”, informează „El Pais”.

Românii ocupă toate locurile de muncă la culesul măslinelor şi citricelor din Jaen şi Cordoba, Andaluzia. Astfel, imigranţii proveniţi din Africa au rămas, în acest an, fără un loc de muncă.

Aceştia apelează la Crucea Roşie din localitate pentru a avea ce mânca. Mulţi sunt dezamăgiţi de faptul că au venit în Spania, având în vedere că majoritatea lor au ajuns în peninsulă cu barca.

„Solidaritate românească pentru un compatriot”
, relevă „El Diario Montanes”.

Moartea unui conaţional a impresionat comunitatea românilor care locuiesc în oraşul Los Corrales de Buelna, Cantabria.

Asociaţia a lansat o campanie de adunare de fonduri pentru repatrierea în ţară a corpului neînsufleţit. Ei trebuie să adune aproximativ 7.000 de euro, pentru a-l putea transporta şi îngropa în România.

„Închisoare fără cauţiune pentru doi hoţi români care au furat dintr-un magazin de bijuterii, iar acum neagă faptele”, informează „Tribuna de Salamanca”.

Doi hoţi români care au furat din magazinul de bijuterii Cristal, din Salamanca, au declarat în faţa judecătorului că sunt nevinovaţi.

Ei au spus în faţa instanţei că bijuteriile găsite de oamenii legii în taxiul în care se aflau în momentul arestării nu le aparţin. Cei doi au dat vina pe taximetrist, spunând că poliţia ar trebui să-l considere suspect pe acesta.

„Medicii nu mai au speranţe”, titrează revista spaniolă „Universion” în legătură cu cazul celor două siameze românce unite, născute în Italia în 2004.

Un medic din Dallas, care a mai realizat o operaţie de separare a doi siamezi, le-a adus pe cele două fetiţe născute din părinţi români în America, sperând că echipa sa de chirurgi va reuşi să le separe.

Faptul că fetiţele împart multe organe vitale face imposibilă operaţia şi separarea lor. Copilele au acum cinci ani. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite