Românii nu vor fi afectaţi de restricţiile de pe piaţa din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că românii se pot angaja în continuare în Spania, având nevoie doar de permisul de muncă, ca şi până acum.

Ministrul Muncii este optimist şi nu crede că restricţiile de pe piaţa muncii din Spania îi vor afecta prea mult pe români: „Sincer vă spun, niciun român nu va fi afectat. Cei de pe teritoriul Spaniei sigur nu vor avea de suferit, iar cei din România, care vor să-şi găsească un loc de muncă în Spania, nu depind de aceste restricţii, ci de cererea de forţă de muncă din Spania, adică de angajatorii spanioli", informează Mediafax.

De asemenea, el mai precizează că angajatorii spanioli sunt în continuare interesaţi de români, în special pentru posturi pentru care „spaniolii nu vor opta niciodată". Este vorba despre locuri de muncă în construcţii, agricultură şi menaj.|

Românii vor avea nevoie doar de permisul de muncă, ca şi pană acum, iar acesta va intra în grija angajatorului, nu a celui care caută un loc de muncă. „Angajatorii spanioli au suficientă forţă de lobby ca să obţină aceste permise de muncă", completează ministrul.

Comisia Europeana a autorizat joi decizia Spaniei de a restricţiona temporar accesul românilor la piaţa forţei de muncă din Spania, până în decembrie 2012.
Hotărârea a fost luată deoarece Spania se confruntă cu cel mai mare somaj din UE, 21%, (în comparaţie cu 9,4 media europeană) , situaţie la care contribuie şi românii care muncesc în Spania.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite