Pogea admite că economia României ar putea scădea cu 8% în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pogea admite că economia României ar putea scădea cu 8% în acest an
Pogea admite că economia României ar putea scădea cu 8% în acest an

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat astăzi, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii FMI, CE şi Băncii Mondiale, că România ar putea înregistra o contracţie economică de 8% în acest an, în condiţiile în care prognozele privind situaţia economică a statelor UE s-au înrăutăţit.

Mai citeşte şi:

Disponibilizări în toate administraţiile fiscale din ţară

FMI: Vom fi flexibili, întrucât situaţia economică a României s-a înrăutăţit

FMI va accepta majorarea deficitului

Traian Băsescu: România nu va îndeplini parametrii fixaţi cu FMI pentru 31 decembrie

"Vom face o modificare a proiecţiei cadrului macroeconomic. Veţi vedea în perioada următoare că prognoza privind situaţia economică din ţările UE se va înrăutăţi. Şi România se va situa în această situaţie, privind contracţia în semestrul doi. Drept urmare, se vor modifica şi ţintele de deficit. O contracţie economică de 8% poate să existe", a spus Pogea, citat de NewsIn.

La jumătatea lunii iulie, ministrul Finanţelor estima că economia României s-ar putea contracta în acest an cu 6,5-7,1%.

Ministrul a apreciat că, în al doilea trimestru al acestui an, contracţia economică s-ar putea agrava comparativ cu primul trimestru, subliniind că înrăutăţirea situaţiei economice va afecta veniturile la buget.

În primul trimestru, economia românească s-a contractat cu 6,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, potrivit datelor statistice raportate.

Pogea a admis că Guvernul ar putea să opereze noi reduceri de cheltuieli de personal în sectorul bugetar, precizând că Ministerul Finanţelor lucrează la "normative de personal ce ar ajuta la distribuirea mai eficientă a cheltuielilor publice".

"Procesul de reducere şi reformare a sistenmului public cere timp şi nu se pate face de la o lună la alta, însă acestguvern are toată determinarea să acţioneze în acest sens", a afirmat ministrul.

Întrebat dacă există ministere care au făcute excese în cheltuirea banului public, Pogea a admis că există şi situaţii de acest gen, însă nu a dorit să facă nominalizări.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite