VIDEO România de astăzi îi aminteşte lui Traian Băsescu de criza din 2001 din Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a profitat ieri de invitaţia le ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 15 ani de la prima tranzacţie a BVB şi a lansat o serie de atacuri la adresa politicienilor, a sancţionat televiziunile, funcţionarii si, in general, românii care nu muncesc bine şi deci nu trăiesc bine. Pe scurt, discursul preşedintelui a fost in totalitate o critica la adresa sistemului, sistem pe care, ironic, chiar el îl conduce.

Traian Băsescu: Avem funcţionari care au sabotat sistemul, care cred că hârtia, pixul şi feţele acre pot să dicteze la ghişeu

La un moment dat, preşedintele a amintit de Argentina, stat care, în mod similar, a trecut printr-o perioadă de criză financiară acută în perioada 1999 - 2001, atunci când oamenii au ajuns sa iasa in strada disperati de sărăcie, după ce statul a apelat la serviciile Fondului Monetar International. De ce i-a venit în minte preşedintelui statul Argentina, tocmai acum când şeful FMI a anunţat că suntem pe buza prăpastiei?

"Nu în limba în care învaţă copiii minoritari stă chintesenţa legii, ci în pervertirea, în schimbarea, în întoarcerea actualului sistem de educaţie, care nu face decât să împingă generaţie după generaţie să memoreze, la un sistem de educaţie care să creeze tinerilor competenţe, pentru că de asta avem nevoie în economie. Să văd ce e în subsolul Argentinei, doar intru pe calculator, scriu pe Google «Argentina» şi văd şi câte tone de cărbune sau de păpădii se colectează pe zi. Nu am nevoie să mai memorez asta, avem nevoie de competenţe", a declarat Traian Băsescu.

Care sunt asemănările dintre România actuală şi Argentina anului 2001?

Invităm cititorii adevarul.ro să vizioneze un documentar excepţional, La dignidad de los nadies,  care descrie exact haosul social si economic în care intrase Argentina la începutul anilor 2000.

Video
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite